Antena 3 CNN Sport Scandal de proporții în sportul românesc. Cum i-a supărat Guvernul pe sportivii medaliați

Scandal de proporții în sportul românesc. Cum i-a supărat Guvernul pe sportivii medaliați

Scandal de proporții în sportul românesc. Cum i-a supărat Guvernul pe sportivii medaliați
28 Dec 2015   •   18:00

E scandal în sportul românesc, după ce Guvernul a decis să majoreze primele handbalistelor medaliate cu bronz la campionatul mondial din Danemarca. Alţi sportivi care au câştigat medalii anul acesta se simt discriminaţi, pentru că au primit doar jumătate din sumă. Initiatorul protestului, gimnastul Marian Dragulescu, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca i s-au alăturat şi celebra gimnastă Larisa Iordache sau membrele echipei feminine de spadă, printre care Ana Maria Brânză. Jucătoarele din Naționala de handbal au încasat cate 60.000 de lei pentru bronzul din Danemarca, în timp ce toti ceilalți sportivi cu medalii la Mondialele din 2015 au primit doar 37.000 de lei.

Toate aceste medalii au fost câștigate in perioada in care Victor Ponta era premier, iar Gabi Szabo era ministru al Tineretului și Sporturilor. Fosta atletă nu a făcut însă nicio propunere pentru majorarea premiilor in cazul acestor sportivi.

Sportivii care susțin ca sunt discriminați de Guvern promit că nu vor lasa lucrurile asa, iar dacă demersul lor de a primi majorarea premiilor nu va avea câștig de cauză, vor ieși în stradă pentru a protesta.


×
Subiecte în articol: guvern Larisa Iordache Marian Dragulescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close