Antena 3 CNN Sport Șoc în lumea sportului: un jucător celebru s-a sinucis

Șoc în lumea sportului: un jucător celebru s-a sinucis

Șoc în lumea sportului: un jucător celebru s-a sinucis
30 Dec 2016   •   11:35

Fostul jucător de fotbal american Rashaan Salaam, găsit mort la începutul lunii decembrie într-un parc din Boulder (Colorado), s-a sinucis, au anunţat autorităţile locale după efectuarea autopsiei, conform agenţiei AFP.

Salaam, 42 ani, distins în 1994 cu prestigiosul trofeu Heisman, care răsplăteşte cel mai bun jucător al campionatului universitar, şi-a curmat zilele cu o armă de foc. Autorităţile nu au precizat motivele gestului lui Salaam, dar a exclus o crimă.

În cariera sa din liga profesionistă nord-americană (NFL), Salaam a jucat la Chicago Bears, Cleveland Browns şi Green Bay Packers. După ce nu a mai primit oferte din NFL, el şi-a încercat şansa în campionatele inferioare, apoi în Liga canadiană.

Familia lui, invocând convingeri religioase, a refuzat să doneze creierul fostului jucător pentru cercetări privind comoţiile cerebrale şi encefalopatia traumatică cronică de care suferă numeroşi ex-jucători din NFL. Fratele său Jabali Alaji a dezvăluit pentru US Today că Salaam prezenta toate simptomele encefalopatiei traumatice cronice.

×
Subiecte în articol: fotbal american sinucidere
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close