Antena 3 CNN Sport Orașul din România în care va fi construit stadionul "Gheorghe Hagi". Va costa 380 de milioane de lei

Orașul din România în care va fi construit stadionul "Gheorghe Hagi". Va costa 380 de milioane de lei

România va avea un stadion care va purta numele marelui fotbalist Gheorghe Hagi. Proiectul se ridică la aproape 380 de milioane de lei.

Orașul din România în care va fi construit stadionul "Gheorghe Hagi". Va costa 380 de milioane de lei
Sursa foto: Primăria Constanța
de Ioana Mircea    |    05 Apr 2024   •   18:15

Memorandumul de finanțare pentru construirea stadionului "Gheorghe Hagi" va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Acest proiect este evaluat la aproximativ 380 de milioane de lei fără TVA. Anunțul a fost făcut vineri de către reprezentanții Primăriei Constanța.

Procedura de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție a fost finalizată, însă semnarea contractului a fost amânată din cauza faptului că obiectivul de investiții a fost afectat de prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 90/2023 și Ordonanței de Urgență nr. 115/2023, care vizează reducerea cheltuielilor bugetare și măsuri fiscal-bugetare.

Stadionul nou planificat va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va include un teren de antrenament pentru fotbal și atletism, cu o pistă cu 6 culoare și o tribună de aproximativ 1.000 de locuri. Proiectul va cuprinde și amenajări exterioare, rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători și oficialități.

Inițiativa este coordonată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, și valorează 379.000.000 de lei fără TVA. De asemenea, va fi cofinanțată de la bugetul local în valoare de 52.461.127,96 lei fără TVA.

Autoritățile au menționat că, pe lângă funcțiunile sportive de bază, stadionul va include și facilități precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică, potrivit ziuaconstanta.ro.

×
Subiecte în articol: stadion Gheorghe Hagi Constanța
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close