Antena 3 CNN Sport Tenis A pierdut şi Hănescu! Rusia conduce cu 2-0 după ce Mihail Iujnîi s-a impus cu 4-6, 2-6, 4-6

A pierdut şi Hănescu! Rusia conduce cu 2-0 după ce Mihail Iujnîi s-a impus cu 4-6, 2-6, 4-6

A pierdut şi Hănescu! Rusia conduce cu 2-0 după ce Mihail Iujnîi s-a impus cu 4-6, 2-6, 4-6
Sursa foto: Victor Hanescu
06 Mar 2009   •   16:30

Victor Hănescu este al doilea jucător român care a jucat în partida din primul tur al Cupei Davis cu Rusia. Românul l-a întâlnit pe Mihail Iujnîi, pe care l-a mai bătut în 2009 la Turneul de la Doha. Situaţia cerea o victorie din partea lui Hănescu, după ce şi Victor Crivoi a pierdut primul meci al zilei de vineri, cu mult mai cunoscutul Marat Safin, dar lucrurile nu au ieşit astfel iar Rusia are, acum, un avantaj important în faţa României, 2-0 după prima zi.
Obligat, practic, să câştige partida cu Mihail Iujnîi pentru a menţine România cu şanse reale în confruntarea cu Rusia, Hănescu nu a făcut un prim set strălucit. Marcat, parcă, de miza partidei, tenismanul român a arătat nesiguranţă pe propriul serviciu, adversarul său fiind de multe ori aproape de a realiza break-ul. Inevitabilul s-a produs destul de repede, în game-ul al 5-lea, când jucătorul român a şi-a cedat serviciul şi l-a pus pe adversar în avantaj. Deşi a câştigat multe puncte pe serviciul adversarului, Hănescu nu l-a putut pune în mare dificultate pe Iujnîi şi a pierdut un prim set de o calitate sub medie.
Hănescu nu a răspuns bine la şocul primit în primul set şi l-a pierdut şi pe al doilea într-o manieră categorică. De la început, românul a încercat să atace şi să puncteze, dar jocul nu i-a ieşit deloc şi greşelile au curs una după alta. Iujnîi a câştigat primele patru game-uri spărgând de două ori pe serviciul lui Hănescu, de nerecunoscut. În condiţiile în care şi mingile sale câştigătoare erau foarte previzibile şi nu alerga deloc ca să agaţe puncte, românul a capitulat foarte uşor şi a pierdut setul cu 6-2.
Românul a dat dovadă de aceeaşi apatie şi, mai ales, resemnare şi în ultimul set. Lujnîi a a jucat sigur, a fost mai mobil, în timp ce Hănescu nu a dat deloc dovadă de experienţa cu care îl creditase căpitanul României, Andrei Pavel. Un break la mijlocul game-ului l-a demoralizat complet pe Victor, care nu a arătat determinarea de care ar fi avut nevoie pentru a reveni în joc. Tenismanul român are meritul de a fi scos trei mingi de meci ale rusului la 3-5, moment care a redat speranţele unora dintre jucătorii aflaţi în sala din Sibiu. Degeaba, însă, pentru că Iujnîi a câştigat în game-ul imediat următor, cu scorul de 6-4, iar Rusia conduce România cu 2-0.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Hanescu Cupa Davis Andrei Pavel
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close