Antena 3 CNN Sport Tenis Ana Ivanovic s-a retras din lumea tenisului și abia acum a dezvăluit motivul real

Ana Ivanovic s-a retras din lumea tenisului și abia acum a dezvăluit motivul real

Ana Ivanovic s-a retras din lumea tenisului și abia acum a dezvăluit motivul real
31 Dec 2016   •   17:52

Sârboaica Ana Ivanovic, fostul lider mondial al tenisului feminin, a recunoscut sâmbătă că a pus capăt carierei sale deoarece nu se mai simţea aptă fizic sau mental să lupte de ani de zile cu accidentările, scrie AFP.

"Ultimii ani au fost o luptă permanentă cu accidentările", a declarat Ivanovic pentru ziarul britanic The Times. "A fost întotdeauna o luptă să revin şi a fost multă muncă pe terenul de joc şi în afara lui", a adăugat ea.

"Pentru mine, IPTL (International Premier Tennis League, un turneu organizat în Japonia, Singapore şi India între 2 şi 11 decembrie) a fost ultimul test. Mintea şi corpul meu au simţit că trebuie să merg mai departe", a afirmat învingătoarea de la Roland Garros din 2008.

În 2007, la doar 19 ani, Ivanovic a explodat ajungând în finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, în care a fost învinsă de belgianca Justine Hénin, atunci numărul unu mondial.

Anul următor şi-a realizat visul şi a câştigat Openul Franţei, învingând-o în ultimul act pe rusoaica Dinara Safina (6-3, 6-4), iar apoi a devenit numărul unu mondial.

La câteva luni după aceea a ajuns în finala altui turneu de Mare Şlem, Australian Open. Din nefericire pentru Ivanovic, sezoanele următoare, marcate de accidentări, au fost tot mai dificile pentru ea.

"Chiar dacă atunci când privesc înapoi cred că aş fi putut reuşi ceva mai mult, totul se întâmplă cu un motiv", a dorit să relativizeze Ivanovic.

Ea a mărturisit că uneori a putut fi apăsătoare atenţia mediatică de care a avut parte, mai ales din cauza fizicului său.

"Eram destul de măgulită. Doar că a fost un pic împovărător pentru mine fiindcă eram atât de tânără. A fost greu să gestionez toată această responsabilitate, fiindcă eram atât de timidă când eram tânără", a povestit ea.

Ivanovic, care s-a căsătorit în acest an cu fotbalistul german Bastian Schweinsteiger, la Veneţia, a precizat că nu va reveni în circuit, nici măcar ca antrenoare.

"Sunt foarte fericită cu cariera pe care am avut-o. Acum e vremea să încerc altceva", a spus ea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tenis retragere fizic
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close