Antena 3 CNN Sport Tenis Andy Murray a câştigat Mastersul de la Miami şi a urcat pe locul 2 în clasamentul mondial

Andy Murray a câştigat Mastersul de la Miami şi a urcat pe locul 2 în clasamentul mondial

Andy Murray a câştigat Mastersul de la Miami şi a urcat pe locul 2 în clasamentul mondial
de M.T.    |    01 Apr 2013   •   09:37

Britanicul Andy Murray a câştigat Mastersul de la Miami, după o finală extenuantă cu spaniolul David Ferrer, şi a urcat pe locul 2 în clasamentul ATP.

Murray, al doilea favorit, a anulat o minge de meci a adversarului său, cap de serie numărul 3, şi a câştigat cu 2-6, 6-4, 7-6, la capătul a două ore şi 44 de minute de joc.

A fost cel de-al 26-lea titlu din cariera campionului olimpic de la Londra, şi al doilea cucerit la Miami, după cel din 2009, când, de asemenea, Murray a urcat pe poziţia a doua în lumea, cea mai bună clasare a sa.

De aproape un deceniu, din noiembrie 2003, nu s-a mai întâmplat ca Roger Federer sau Rafael Nadal să nu se afle pe unul din primele două locuri în ierarhia ATP.

Federer a pierdut poziţia a doua după ce nu a jucat la Miami, din cauza unor probleme la spate suferite în timpul turneului de la Indian Wells, în timp ce Nadal a preferat să se concentreze pe pregătirea sezonului de zgură şi nu a fost prezent în Florida.

„Să ajung până pe locul 2 în lume este o performanţă bună. Sper să pot ajunge şi mai sus, dar este incredibil de greu, cu atâţia jucători în circuit care se află în cea mai bună formă. O să dau tot ce pot”, a spus Murray, potrivit CNN.

„Principalul meu obiectiv este să câştig turneele majore, apoi urcarea în clasament vine de la sine”, a adăugat britanicul.

În turneul feminin, lidera mondială, Serena Williams, a revenit după ce a pierdut primul set în faţa rusoaicei Maria Sharapova şi s-a impus în cele din urmă cu 4-6, 6-3, 6-0.

A fost cel de-al şaselea titlu (record) obţinut de jucătoarea din Statele Unite în concursul de la Miami.


×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close