Andy Murray a câştigat turneul de la Queen's

de Antena3.ro    |    14 Iun 2011   •   10:42
Andy Murray a câştigat turneul de la Queen's Foto: Intact Images/EPA

Andy Murray a câştigat turneul de la Queen's, a cărui finală a fost amânată duminică din cauza ploii. Britanicul, al patrulea jucător al lumii, l-a învins în ultimul act pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, 3-6, 7-6, 6-4, şi a bifat cel de-al doilea succes la Aegon Championships, după cel din 2009.

Scoţianul de 24 de ani este la primul titlu din 2011 şi al 17-lea al carierei, în timp ce Tsonga este al treilea francez care pierde finala de la Queen's în ultimii opt ani, după Sebastian Grosjean, în 2003 şi 2004, şi Nicolas Mahut, în 2007.

La sfârşitul meciului, Murray a fost plin de cuvinte de laudă la adresa adversarului său.

În primele două seturi, a jucat un cu totul alt sport faţă de mine. Este frumos să priveşti un astfel de jucător, dar nu să şi joci împotriva lui. Cel puţin în primul set, nu am avut nicio şansă, a servit excelent. În cele din urmă, am reuşit să-l opresc. A fost una dintre cele mai frumoase săptămâni pe care le-am avut în circuit”, a spus britanicul, al treilea tenisman care se impune ăn finală la Queen's într-o zi de luni, după John McEnroe (1979) şi Boris Becker (1987).

x close