Antena 3 CNN Sport Tenis Andy Murray a devenit primul britanic care câştigă la Montreal, în 128 de ani

Andy Murray a devenit primul britanic care câştigă la Montreal, în 128 de ani

Andy Murray a devenit primul britanic care câştigă la Montreal, în 128 de ani
17 Aug 2009   •   09:24

Britanicul Andy Murray a dus la bun sfârşit o săptămână superbă, reuşind să revină şi să îl învingă pe Juan Martin del Potro în finala Masters-ului de la Montreal. Scoţianul, în vârstă de 22 de ani, l-a învins pe argentinianul numărul şase în lume cu 6-7 (4-7), 7-6 (7-3), 6-1, cucerind al 13-lea titlu al carierei sale şi al patrulea de nivel Masters.

Pentru calificarea în finală, Murray şi-a asigurat şi faptul că va urca pe poziţia a doua în clasamentul mondial care va fi dat publicităţii luni. Murray se deplasează în această săptămână la Cincinnati, unde va încerca să îşi apere titlul cucerit anul trecut.

Del Potro s-a aflat la prima lui finală Masters şi pentru o bună perioadă de timp în setul doi a părut că va cuceri titlul, dar condiţia fizică superioară a lui Murray a jucat un rol decisiv, iar scoţianul l-a surclasat pe tenismanul de 20 de ani pe o vreme caniculară.

Tie-break-ul câştigat de Murray în setul doi a pus punct final jocului lui Del Potro, care s-a văzut trădat de picioarele lui, în timp ce evoluţia lui Murray a crescut în valoare. Scoţianul a luat un avans de 4-0 în setul decisiv şi s-a impus în cele din urmă cu un as, după două ore şi 42 de minute, devenind primul britanic în 128 de ani care câştigă titlul canadian.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Andy Murray Juan Martin del Potro
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close