Antena 3 CNN Sport Tenis Andy Murray ameninţă că jucătorii de tenis ar putea intra în grevă

Andy Murray ameninţă că jucătorii de tenis ar putea intra în grevă

Andy Murray ameninţă că jucătorii de tenis ar putea intra în grevă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    20 Sep 2011   •   12:53

Britanicul Andy Murray a declarat că cei mai buni jucători din circuitul profesionist iau în serios posibilitatea de a intra în grevă, dacă probema calendarului competiţional nu va fi discutată în perioada următoare.

 
Tenismanii sunt nemulţumiţi de programul mult prea încărcat şi se vor întâlni la Shanghai, luna viitoare, pentru a lua o decizie în acest caz.
 
Este posibil să intrăm în grevă. Ştiu asta, pentru că am vorbit deja cu unii jucători cărora nu le este frică să facă asta. Sperăm că nu se va ajunge până la acel punct, însă pot spune că unii jucători iau în calcul acest lucru”, a spus Murray pentru BBC.
 
Trebuie să avem şi noi un cuvânt de spus în sportul pe care îl jucăm. Ne vom aşeza şi vom discuta cu ATP şi cu Federaţia Internaţională de Tenis pentru a vedea dacă putem ajunge la un compromis. Dacă nu vom reuşi, o să luăm o decizie. Vrem ca unele lucruri să se schimbe. Vrem să se renunţe la câteva turnee, pentru ca să fie mai puţine pe parcursul unui an, respectiv două sau trei săptămâni mai puţine de joc. Cred că sunt nişte cereri rezonabile”, a adăugat al patrulea jucător al lumii.
 
Săptămâna trecută, Rafael Nadal s-a plâns şi el vis-a-vis de programul încărcat, după ce a fost nevoit să joace trei meciuri în trei zile la US Open şi a avut doar o zi liberă înainte de a juca o finală de patru ore împotriva lui Novak Djokovic. După ultimul act de la Flushing Meadows, spaniolul a jucat în Cupa Davis la numai trei zile distanţă.
 
Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis, italianul Francesco Ricci Bitti, a încercat să se apere, explicând că „ATP controlează 90% din calendarul competiţional”.

 

×
Subiecte în articol: Andy Murray grevă ATP
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close