Antena 3 CNN Sport Tenis Andy Murray devine primul britanic care câştigă titlul la Queen's din 1938 încoace

Andy Murray devine primul britanic care câştigă titlul la Queen's din 1938 încoace

Andy Murray devine primul britanic care câştigă titlul la Queen's din 1938 încoace
Sursa foto: andy murray
14 Iun 2009   •   18:29

Motiv de mare bucurie pentru britanici şi, în special, pentru scoţieini. Andy Murray a devenit duminică primul britanic câştigător la Queen's în ultimii 71 de ani, după o finală câştigată în faţa americanului James Blake, cu 7-5, 6-4. Acesta este, în acelaşi timp, primul trofeu câştigat în carieră de numărul trei mondial pe iarbă.
71 de ani. Atât trecuse de când un britanic nu se mai impusese în turneul Queen's Club, atunci când Henry "Bunny" Austin i-a făcut pe fani fericiţi şi a câştigat titlul. Andy Murray a ştiut că poate intra în istorie şi l-a învins în două seturi pe americanul James Blake, câştigând definitiv afencţiunea conaţionalilor săi, informează Eurosport.
Murray a reuşit să ajungă în finală şi să o câştige fără să piardă un singur set, eliminându-l în semifinale pe spaniolul Juan Carlos Ferrero, cu scorul de 6-2, 6-4. De cealaltă parte, James Blake a trecut în finală datorită accidentării lui Andy Roddick.
Urmează, acum, o provocare şi mai mare pentru Andy Murray, deoarece pe 22 iunie începe cel mai important turneu pe iarbă al anului, Wimbledon, unde scoţianul va avea viaţă grea în faţa favoriţilor Federer şi Nadal.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Andy Murray Wimbledon
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close