Antena 3 CNN Sport Tenis Andy Murray l-a învins pe Roger Federer şi s-a calificat în finala de la Australian Open

Andy Murray l-a învins pe Roger Federer şi s-a calificat în finala de la Australian Open

Andy Murray l-a învins pe Roger Federer şi s-a calificat în finala de la Australian Open
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    25 Ian 2013   •   15:47

La capătul a patru ore de joc şi cinci seturi, britanicul Andy Murray s-a impus în faţa elveţianului Roger Federer şi s-a calificat în finala de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Jucătorul scoţian, al treilea favorit, a câştigat cu 6-4, 6-7, 6-3, 6-7, 6-2 şi-l va întâlni în ultimul act pe liderul mondial, Novak Djokovic, sârbul trecând fără probleme de David Ferrer într-un meci disputat joi.

Pentru Murray, este a şasea prezenţă într-o finală de Grand Slam, singura victorie fiind obţinută la US Open, în 2012, trei dintre acestea la Melbourne.

Campionul olimpic de la Londra a pierdut însă de fiecare dată în Australia, în 2008 în faţa lui Djokovic, iar doi ani mai târziu în faţa lui Federer, cel pe care l-a învins în premieră la un turneu de Grand Slam.

Federer a reuşit să revină de două ori după ce a fost condus la seturi, a doua oară făcând breakul când Murray servea pentru meci, în setul patru, însă oboseala acumulată în două meciuri consecutive de cinci seturi, o premieră pentru elveţian într-un Grand Slam, şi-a spus în cele din urmă cuvântul.

„Djokovic se mişcă extraordinar pe teren, deci trebuie să fie pregătit pentru durere. Sper însă să fie un meci dureros, pentru că asta înseamnă că va fi unul bun”, a declarat Murray la finalul întâlnirii.

Tot vineri s-a jucat şi finala de dublu feminin de la Melbourne, în care perechea italiană formată din Sara Erani şi Roberta Vinci, principalele favorite, s-au impus în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-3, în faţa reprezentantelor gazdelor, Ashleigh Barty şi Casey Dellacqua.

Erani şi Vinci au pierdut finala disputată anul trecut la Australian Open, însă se află la al treilea succes într-un Grand Slam, după victoriile de la Roland Garros şi US Open din 2012.


×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close