Antena 3 CNN Sport Tenis Andy Murray, primul finalist de la Australian Open. Federer şi Tsonga "vânează" al doilea loc

Andy Murray, primul finalist de la Australian Open. Federer şi Tsonga "vânează" al doilea loc

Andy Murray, primul finalist de la Australian Open. Federer şi Tsonga "vânează" al doilea loc
Sursa foto: andy murray
28 Ian 2010   •   17:34

Andy Murray poate deveni primul englez care câştigă un turneu de Mare Şlem după mai bine de 70 de ani. Scoţianul este cel care şi-a însuşit primul loc în finala Australian Open 2010 după victoria reputată împotriva croatului Marin Cilic, cap de serie numărul 14, scor 3-6, 6-4, 6-4, 6-2. În cea de-a doua semifinală se vor întâlni, vineri, elveţianul Roger Federer şi francezul Jo-Wilfried Tsonga.
Numătul 5 mondial, Andy Murray, nu a câştigat niciodată un turneu de Mare Şlem. Mai mult, nici un alt britanic nu a reuşit acest lucru de 74 de ani. Astfel, publicul din Marea Britanie a fost entuziasmat la auzul veştii că scoţianul a trecut de Marin Cilic. Meciul nu a fost, însă, foarte uşor pentru Murray, cel puţin în primul set. Cilic s-a impus cu 6-3 şi părea capabil să facă o nouă surpriză. Adversarul său şi-a revenit, însă, şi odată ce a început să îi meargă jocul nu a mai putut fi oprit. A câştigat următoarele trei seturi cu 6-4, 6-4, 6-2.
Andy Murray a mai jucat o finală de Grand Slam în carieră, în 2008, la US Open. Atunci, britanicul a fost învins de Roger Federer.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Andy Murray Australian Open
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close