Antena 3 CNN Sport Tenis Andy Roddick, din nou rege la turneul de la Memphis

Andy Roddick, din nou rege la turneul de la Memphis

Andy Roddick, din nou rege la turneul de la  Memphis
Sursa foto: Andy Roddick
23 Feb 2009   •   14:24

Tenismanul american Andy Roddick, numărul şase mondial în acest moment, a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul de la Memphis, din Statele Unite. Jucătorul era principalul favorit al competiţiei şi a trecut în finală de cehul Radek Stepanek, în două seturi încheiate identic, 7-5 şi 7-5. În urma reuşitei de duminică, sportivul de 26 de ani va primi 300.000 de dolari şi 500 de puncte în clasamentul ATP.
Favoritul spectatorilor din tribune, Roddick, mai câştigase odată turneul din Memphis, Tennessee, în 2002, motiv pentru care a plecat cu un avantaj moral în finală. Stepanek, în vârstă de 30 de ani, venea, însă, cu un moral bun după victoria din turneul de la San Jose de săptămâna trecută, finala de la Memphis fiind deja a doua în acest an. Totuşi, chiar dacă nu a cedat uşor, cehul nu l-a putut opri pe Roddick şi a pierdut în două seturi. Stepanek va primi şi el din partea organizatorilor un cec în valoare de 126.000 de dolari şi 300 de puncte ATP pentru disputarea finalei, anunţă Mediafax.
Acesta este al 27-lea turneu cucerit în carieră de Andy Roddick, el reuşind în 2003 chiar cucerirea competiţiei din ţara natală, US Open, ultimul Mare Şlem al anului calendaristic.
La dublu, finala a împărţit în două publicul, întrucât fiecare pereche din finală avea în componenţă câte un american. În cele din urmă, cuplul Mardy Fisher/Mark Knowles (SUA, respectiv Bahamas), cap de serie numărul patru, a câştigat competiţia de la Memphis, trecând în finală cu scorul de 7-6 (9/7), 6-1 de Travis Parrott/Filip Polasek (SUA/Slovalia).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Andy Roddick ATP
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close