Antena 3 CNN Sport Tenis Australian Open, fără români la simplu: Sorana Cârstea a fost eliminată în turul III

Australian Open, fără români la simplu: Sorana Cârstea a fost eliminată în turul III

Australian Open, fără români la simplu: Sorana Cârstea a fost eliminată în turul III
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    18 Ian 2013   •   13:40

Ultima reprzentantă a României la simplu la Australian Open, Sorana Cârstea, a fost eliminată în turul III, fază a competiţiei în care a pierdut clar în faţa chinezoaicei Li Na.

Jucătoarea asiatică, a şasea favorită la Melbourne, a avut nevoie de numai o oră şi 11 minute pentru a se impune cu 6-4, 6-1, victorie care i-a adus calificarea în optimile de finală.

Pentru parcursul său de la primul turneu de Grand Slam al anului, Sorana Cârstea va primi 160 de puncte WTA şi un cec de 71.000 de dolari australieni.

A doua favorită la Australian Open, rusoaica Maria Sharapova, şi-a continuat evoluţiile spectaculoase şi în turul III, învingând-o pe sora mai mare a familiei Williams, Venus, în doar 76 de minute, scor 6-1, 6-3.

Cele patru game-uri câştigat de americancă sunt primele pe care Sharapova le-a cedat în acest an la Melbourne, în precedentele două tururi, campioana de la Roland Garros impunându-se de fiecare dată cu 6-0, 6-0.

În optimile de finală s-a calificat şi poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 4, care a trecut cu 6-3, 6-1 de britanica Heather Watson.

La masculin, liderul mondial şi principalul favorit, sârbul Novak Djokovic, nu a avut nicio problemă în meciul cu cehul Radek Stepanek, pe care l-a învins cu 6-4, 6-3, 7-5.

În turul următor, Nole îl va întâlni pe elveţianul Stanislas Wawrinka, favorit 15, învingător în trei seturi în disputa cu americanul Sam Querrey.

Cehul Tomas Berdych, cap de serie numărul 5, a câştigat cu 6-3, 6-2, 6-2 meciul cu austriacul Jurgen Melzer, în timp ce spaniolul Fernando Verdasco a fost eliminat, după o întâlnire de cinci seturi cu sud-africanul Kevin Anderson.


×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close