Antena 3 CNN Sport Tenis Australian Open: Hănescu, eliminat de mai slab clasatul israelian Dudi Sela

Australian Open: Hănescu, eliminat de mai slab clasatul israelian Dudi Sela

Australian Open: Hănescu, eliminat de mai slab clasatul israelian Dudi Sela
Sursa foto: Victor Hanescu
22 Ian 2009   •   12:54

Jucătorul român de tenis Victor Hănescu, ultimul reprezentant "tricolor" din competiţiile de simplu, a fost eliminat, joi, în turul II de tenismanul israelian Dudi Sela. Acesta a fost învins în trei seturi, fără replică, cu scorul de 6-3, 6-3, 6-2, anunţă Mediafax.
Astfel, jucătorul a ratat calificarea în turul III, echivalent cu şaisprezecimile de finală de la turneul de la Melbourne, Australia. Se poate spune că eliminarea este nu numai un eveniment neplăcut, dar şi o surpriză, având în vedere clasarea în ierarhia ATP a celor doi tenismani. Înaintea începerii turneului de la "Antipozi", românul ocupa poziţia a 44-a, în timp ce adversarul israelian era doar numărul 106 mondial.
Din păcate pentru Victor, el nu poate continua nici măcar în competiţia de dublu, rămasă ultima şansă de a se afirma la Australian Open 2009 pentru ceilalţi români, eliminaţi din cursa pentru titlurile de la simplu. Hănescu a pierdut, împreună cu partenerul său spaniol, Guillermo Garcia-Lopez, ocazia de a merge în turul II. Cei doi nu au viaţă lungă la acest turneu fiind eliminaţi din primul tur de către perechea australiană Andrew Coelho/Joseph Sirianni. "Cangurii" au câştigat toate cele trei seturi, cu scorul de 6-7 (5-7), 6-1, 6-4.
Sportivul român este, astfel, primul compatriot de la Australian Open care îşi poate face bagajele şi să se întoarcă în ţară. El se întoarce, totuşi, cu 31.000 de dolari şi 45 de puncte în ierarhia ATP de simplu.
În altă ordine de idei, în competiţia masculină de dublu de la Australian Open, Andrei Pavel dă dovadă de bravură, şi îl ajută pe Horia Tecău să urce în clasamentul mondial. "Cneazul" a jucat deşi era accidentat şi a trebuit să suporte dureri puternice. Cei doi i-au învins pe Simon Aspelin şi Pavel Vizner, capi de serie numărul 10, cu scorul de 6-1, 7-6 (7-3). În turul doi, românii vor întâlni, conform gsp.ro, perechea Ivo Karlovic/Jean-Claude Scherrer.
În competiţia de dublu feminin, cuplul Monica Niculescu/Sorana Cârstea, cap de serie numărul 14, s-a impus în primul tur cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3, de americancele Julie Ditty/Carly Gullickson. De asemenea, Edina Gallovits a trecut, împreună cu partenera sa de dublu, Arantxa Parra Santonja, de perechea australiană Monique Adamczak/Olivia Rogowska, scor 5-7, 6-2, 6-4.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Australian Open Victor Hanescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close