Antena 3 CNN Sport Tenis Australian Open: Victorie de vis pentru Hănescu şi calificare în turul doi

Australian Open: Victorie de vis pentru Hănescu şi calificare în turul doi

Australian Open: Victorie de vis pentru Hănescu şi calificare în turul doi
20 Ian 2009   •   12:55

Tenismanul român Victor Hănescu a reuşit o calificare uluitoare în turul doi al turneului de Mare Şlem de la Melbourne, trecând în cinci seturi de cehul Jan Hernych, după ce adversarul său îşi adjudecase primele două seturi.
Hănescu s-a impus cu 3-6, 3-6, 7-6, 7-6, 8-6 şi îl va întâlni în următoarea fază a competiţiei pe israelianul Dudi Sela, care a trecut în primul meci de Rainer Schuttler (Germania, cap de serie numărul 30).
Favoritul gazdelor, Lleyton Hewitt s-a văzut eliminat de Fernando Gonzalez, cap de serie numărul 13. Australianul a reuşit să câştige prima minge de break şi cu ea primul set, înainte ca Gonzalez să revină şi să câştige următoarele două seturi la 2. Hewitt a dominat setul patru, dar Gonzalez a servit excelent în setul decisiv şi scorul i-a fost favorabil: 5-7, 6-2, 6-2, 3-6, 6-3.
Favoriţii francezi Jo-Wilfried Tsonga, Gilles Simon, Gael Monfils şi Richard Gasquet au obţinut cu toţii calificarea în turul doi al competiţiei. Tsonga, finalistul surpriză de anul trecut, era incert pentru acest turneu, din cauza unei accidentări la spate, însă a dovedit că este în mare formă după ce l-a învins categoric pe Juan Monaco, scor 6-4, 6-4, 6-0.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Hanescu Australian Open
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close