Antena 3 CNN Sport Tenis Avocatul Simonei Halep, noi dezvăluiri din anchetă: "Nu trebuie să fii expert să înţelegi că nu poate să fie vorba de doping"

Avocatul Simonei Halep, noi dezvăluiri din anchetă: "Nu trebuie să fii expert să înţelegi că nu poate să fie vorba de doping"

Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a făcut noi dezvăluiri din ancheta prin care sportiva a fost suspendată timp de patru ani pentru acuzaţiile de dopaj.

Avocatul Simonei Halep, noi dezvăluiri din anchetă: "Nu trebuie să fii expert să înţelegi că nu poate să fie vorba de doping"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / CORINNE DUBREUIL
de Violeta Moroianu    |    26 Sep 2023   •   15:45

S-a scris de mai multe ori că Simona Halep nu a completat în formularele DCF (Doping Control Forms), care se completează cu ocazia fiecărui control antidoping, despre faptul că începuse să ia aceste suplimente. Informația este eronată și se bazează pe o prezentare generală, fără particularități, a situației de fapt, a anunţat Bogdan Stoica, avocatul sportivei.

Simona Halep a uitat să menționeze aceste suplimente în formularul completat cu ocazia testului negativ din 26 august, căci începuse să le ia chiar atunci dar le-a menționat în mod expres în formularul completat cu ocazia testului pozitiv din 29 august.

Avocatul Bogdan Stoica vine cu lămuriri după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

"Proba incriminată, cea din 22 septembrie 2022, nu a ieșit din parametrii istorici ai probelor Simonei din pașaportul biologic, hemoglobina și reticulocitele s-au înscris și de dată asta, că de altfel în toate cele 56 de probe în aceleași limite minime și maxime. Scrie clar în hotărâre că Tribunalul a acceptat faptul că suplimentul era contaminat și că acesta a determinat proba pozitivă a Simonei din 29 august. Dacă Simona ar fi luat o singură dată o singură pastilă de Roxadustat, concentrația pe care ar fi detectat-o testul de urină din 29 august ar fi fost de 10.000 de ori mai mare decât a fost.

Dat fiind testul negativ făcut cu 3 zile înainte de testul pozitiv și multiplele teste negative care au urmat acestui test, nu trebuie să fii expert să înțelegi că nu poate să fie vorba de doping", a declarat Bogdan Stoica.

"Tot astfel, nu poate fi vorba ca această contaminare să o fi ajutat în vreun fel pe Simona din punct de vedere sportiv. Pentru aceasta, Simona ar fi trebuit să ingereze această substanța o perioadă de cel puțin două săptămâni. Testele realizate pentru asemenea situații au arătat că după un asemenea program, atletul în cauză avea o concentrație de Roxadustat în urină de 18.000 de nanograme pe mililitru, ceea ce înseamnă de aproimativ 90 de mii de ori mai mult decât au descoperit ei", a mai subliniat avocatul Simonei Halep.

×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close