Ce răzbunare! Federer câştigă Madrid Open chiar în faţa lui Nadal, pe suprafaţa lui preferată, scor 6-4, 6-4

17 Mai 2009   •   21:45
Ce răzbunare! Federer câştigă Madrid Open chiar în faţa lui Nadal, pe suprafaţa lui preferată, scor 6-4, 6-4 roger federer

Roger Federer a produs o mare supriză şi a câştigat finala de la Masters-ul de la Madrid în faţa lui Nadal în ciuda mulţimii de avantaje ale spaniolului. Zgura, complexul "Nadal", publicul spaniol, toate acestea nu au contat şi elveţianul nu i-a dat şanse liderului din tenisul mondial, învingându-l în două seturi şi obţinând răzbunarea după înfrângerea din finala de la Australian Open.
Oboseala strânsă de Rafael Nadal în urma meciului extenuant de sâmbătă din semifinala cu Djokovic şi-a spus cuvântul serios în finală. Federer, care a arătat mai multă prospeţime în joc, a început oarecum slab, dar şi-a revenit destul de repede după ce a rezistat şi a respins mingile de break ale spaniolului. Federer a reuşit break-ul în penultimul game şi a reuşit, apoi, să îşi câştige la zero serviciul, adjudecându-şi primul act. Tot de un break a avut nevoie Federer şi în al doilea set, care s-a terminat şi el cu scorul de 6-4, iar Nadal a pierdut dureros o finală jucată în faţa conaţionalilor săi.
Precedenta confruntare dintre cei doi avusese loc în finala de la Australian Open, turneu de care elveţianul se simte foarte apropiat, meci în care Nadal a câştigat şi l-a făcut pe Federer să plângă.
Antena3.ro

x close