Cea mai bătrână jucătoare calificată în turul trei la Wimbledon va juca împotriva Serenei Williams

de M.T.    |    28 Iun 2013   •   10:48
Cea mai bătrână jucătoare calificată în turul trei la Wimbledon va juca împotriva Serenei Williams

Japoneza Kimiko Date-Krumm, cea mai bătrână jucătoare calificată în turul trei la Wimbledon în era Open, va juca împotriva Serenei Williams, numărul 1 mondial şi deţinătoarea titlului la Londra.

În vârstă de 42 de ani, jucătoarea niponă s-a calificat în turul trei după ce a învins-o pe Alexandra Cadanţu şi a bătut astfel recordul deţinut de britanica Virginia Wade, care a ajuns în aceeaşi fază la Wimbledon când avea 39 de ani şi 362 de zile.

Totuşi, Date-Krumm nu este cea mai bătrână jucătoare prezentă în turul trei la un turneu de Grand Slam, această performanţă, reuşită în 1979, la US Open, aparţinându-i lui Renee Richards, care avea 45 de ani.

Japoneza, locul 84 WTA, a renunţat la majoritatea turneelor desfăşurate pe zgură în acest an, pentru a se putea concentra pe sezonul de iarbă.

„Am multe amintiri plăcute aici. Din fericire, nu am întâlnit niciun cap de serie în primele tururi, aşa că sunt foarte fericită”, a spus Date-Krumm.

Cea mai frumoasă amintire a sportivei asiatice la Wimbledon este cea din 1996, an în care a jucat în semifinalele de la Londra, fiind învinsă după trei seturi strânse de Steffi Graf.

O calificare în turul patru este însă puţin probabilă pentru Date-Krumm, care o va întâlni pe Serena Williams în meciul următor, americanca ajungând la 33 de victorii consecutive după ce a învins-o cu 6-3, 6-2 pe Caroline Garcia.

„N-am jucat niciodată cu ea, dar o respect foarte mult. Cred că faptul că joacă tenis la acest nivel la vârsta ei este o sursă de inspiraţie. Şi este periculoasă pe iarbă, o ştiu foarte bine. Trebuie să fiu pregătită”, a spus Williams despre viitoarea sa adversară.

În alte meciuri disputate joi în turneul feminin, poloneza Agnieszka Radswanka, a patra favorită şi finalistă anul trecut la Londra, a trecut cu 6-1, 6-3 de franţuzoaica Mathilde Johansson, în timp ce australianca Samantha Stosur a câştigat jocul cu rusoaica Olga Puchkova cu un dublu 6-2.


x close