Antena 3 CNN Sport Tenis Cea mai bătrână jucătoare calificată în turul trei la Wimbledon va juca împotriva Serenei Williams

Cea mai bătrână jucătoare calificată în turul trei la Wimbledon va juca împotriva Serenei Williams

Cea mai bătrână jucătoare calificată în turul trei la Wimbledon va juca împotriva Serenei Williams
de M.T.    |    28 Iun 2013   •   10:48

Japoneza Kimiko Date-Krumm, cea mai bătrână jucătoare calificată în turul trei la Wimbledon în era Open, va juca împotriva Serenei Williams, numărul 1 mondial şi deţinătoarea titlului la Londra.

În vârstă de 42 de ani, jucătoarea niponă s-a calificat în turul trei după ce a învins-o pe Alexandra Cadanţu şi a bătut astfel recordul deţinut de britanica Virginia Wade, care a ajuns în aceeaşi fază la Wimbledon când avea 39 de ani şi 362 de zile.

Totuşi, Date-Krumm nu este cea mai bătrână jucătoare prezentă în turul trei la un turneu de Grand Slam, această performanţă, reuşită în 1979, la US Open, aparţinându-i lui Renee Richards, care avea 45 de ani.

Japoneza, locul 84 WTA, a renunţat la majoritatea turneelor desfăşurate pe zgură în acest an, pentru a se putea concentra pe sezonul de iarbă.

„Am multe amintiri plăcute aici. Din fericire, nu am întâlnit niciun cap de serie în primele tururi, aşa că sunt foarte fericită”, a spus Date-Krumm.

Cea mai frumoasă amintire a sportivei asiatice la Wimbledon este cea din 1996, an în care a jucat în semifinalele de la Londra, fiind învinsă după trei seturi strânse de Steffi Graf.

O calificare în turul patru este însă puţin probabilă pentru Date-Krumm, care o va întâlni pe Serena Williams în meciul următor, americanca ajungând la 33 de victorii consecutive după ce a învins-o cu 6-3, 6-2 pe Caroline Garcia.

„N-am jucat niciodată cu ea, dar o respect foarte mult. Cred că faptul că joacă tenis la acest nivel la vârsta ei este o sursă de inspiraţie. Şi este periculoasă pe iarbă, o ştiu foarte bine. Trebuie să fiu pregătită”, a spus Williams despre viitoarea sa adversară.

În alte meciuri disputate joi în turneul feminin, poloneza Agnieszka Radswanka, a patra favorită şi finalistă anul trecut la Londra, a trecut cu 6-1, 6-3 de franţuzoaica Mathilde Johansson, în timp ce australianca Samantha Stosur a câştigat jocul cu rusoaica Olga Puchkova cu un dublu 6-2.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close