Antena 3 CNN Sport Tenis Cea mai bună jucătoare de tenis în scaun cu rotile şi-a anunţat retragerea

Cea mai bună jucătoare de tenis în scaun cu rotile şi-a anunţat retragerea

Cea mai bună jucătoare de tenis în scaun cu rotile şi-a anunţat retragerea
de M.T.    |    13 Feb 2013   •   16:38

După o invincibilitate care durează de un deceniu, perioadă în care a obţinut 470 de victorii consecutive, jucătoarea olandeză de tenis în scaun cu rotile Esther Vergeer a anunţat că se retrage.

Vergeer (31 de ani) a dominat tenisul în scaun cu rotile pentru mai mult de zece ani, reuşind să câştige şapte medalii de aur la Jocurile Paralimpice, 13 titluri mondiale şi toate cele 21 de turnee de simplu de Grand Slam la care a participat.

De asemenea, jucătoarea olandeză mai are în palmares şi 23 de titluri de Grand Slam la dublu.

În total, Vergeer a câştigat 169 de titluri de simplu, 120 dintre acestea consecutiv, şi 159 de dublu. În plus, a ajutat echipa Olandei să se impună de 12 ori la Cupa Mondială.

„Sunt impresionată că am ajuns atât de departe. Câteodată nu-mi vine să cred că în toţi aceşti ani nu am avut nicio cădere. Dar acum e suficient”, a declarat Esther, potrivit CNN.

„Esther Vergeer este un excelent ambasador nu doar pentru tenis, ci şi pentru toţi sportivii cu dizabilităţi”, a precizat Francesco Ricci Bitti, şeful Federaţiei Internaţionale de Tenis.

Olandeza a ajuns în scaunul cu rotire la vârsta de 8 ani, din cauza unor complicaţii apărute după o operaţie la splină, iar tenisul l-a început patru ani mai târziu. A ajuns în premieră pe primul loc al clasamentului mondial în 1999, petrecând 668 de săptămâni în această poziţie.

Ultimul meci oficial l-a jucat pe 8 septembrie, la Londra, în cadrul Jocurilor Paralimpice, bilanţul întregii cariere fiind de 700 de victorii şi 25 de înfrângeri.


×
Subiecte în articol: Olanda retragere
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close