Antena 3 CNN Sport Tenis Cehia a câştigat Cupa Davis, după victoria cu 3-2 în finala cu Spania

Cehia a câştigat Cupa Davis, după victoria cu 3-2 în finala cu Spania

Cehia a câştigat Cupa Davis, după victoria cu 3-2 în finala cu Spania
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    19 Noi 2012   •   11:12

Radek Stepanek a adus punctul decisiv pentru Cehia în finala Cupei Davis cu Spania disputată la Praga, după ce l-a învins pe Nicolas Almagro cu 6-4, 7-6, 3-6, 6-3.

În urma acestei victorii, Cehia s-a impus cu scorul general de 3-2 şi a cucerit în premieră Cupa Davis după despărţirea de Slovacia din 1993 (Cehoslovacia a cucerit Salatiera de Argint în 1980), în acelaşi an în care echipa feminină a reuşit să câştige Cupa Federaţiei.

Ultima zi a finalei a început de la scorul de 2-1 pentru cehi, dar David Ferrer l-a învins în trei seturi pe Tomas Berdych în primul meci de duminică şi a egalat situaţia la general.

Punctul decisiv urma să se decidă în duelul dintre Stepanek, cel mai vârstnic jucător din primii 50 în clasamentul ATP, şi Almagro, cehul având în cele din urmă câştig de cauză.

Astfel, Cehia şi-a luat revanşa pentru înfrângerea suferită în faţa Spaniei în finala din 2009, scor 0-5, şi i-a împiedicat pe iberici să cucerească al patrulea trofeu din ultimii cinci ani.

„Este uimitor! Am scris istorie în propri noastră ţară. Nu pot descrie ceea ce simt acum. Am intrat pe teren cu gândul că trebuie să fiu calm, flâmând, motivat, concentrat şi să ştiu mereu ceea ce am de făcut”, a declarat Stepanek imediat după meciul care a decis câştigătoarea ediţiei 100 a Cupei Davis.

„Am trăit întreaga mea carieră pentru acest moment”, a mai spus cehul de 34 de ani.

×
Subiecte în articol: Cehia Spania Cupa Davis Praga
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close