Antena 3 CNN Sport Tenis Cehia a învins Rusia la Moscova şi a câştigat Fed Cup

Cehia a învins Rusia la Moscova şi a câştigat Fed Cup

Cehia a învins Rusia la Moscova şi a câştigat Fed Cup
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    07 Noi 2011   •   11:26

Cehia a învins Rusia cu 3-2 la Moscova în finala Fed Cup şi a cucerit primul titlu de la despărţirea Cehoslovaciei în 1993.

Precedentul succes fusese obţinut în 1988, sub titulatura Cehoslovacia, după 2-1 în ultimul act împotriva Uniunii Sovietice.

Campioana de la Wimbledon din acest an, Petra Kvitova, s-a impus în ambele meciuri de dublu pe care le-a jucat, împotriva Mariei Kirilenko (6-2, 6-2) şi a Svetlanei Kuznetsova (4-6, 6-2, 6-3), dar coechipiera ei, Lucie Safarova, a pierdut întâlnirile cu Svetlana Kuznetsova şi Anastasia Pavlyuchenkova, astfel că înaintea meciului de dublu scorul general era 2-2.

În partida decisivă, cuplul Lucie Hradecka/Kveta Peschke a trecut cu 6-4, 6-2 de perechea Maria Kirilenko/Elena Vesnina şi a adus Cehiei punctul de care avea nevoie pentru a cuceri trofeul.

Petra a câştigat două puncte, dar mai aveam nevoie de unul şi mă bucur am reuşit să-l obţinem. Victoria este însă a întregii echipe, iar noi am învins pentru că am pus împreună toate piesele mici”, a declarat căpitanul nejucător al Cehiei, Petr Pala.

De cealaltă parte, Shamil Tarpischev, căpitanul nejucător al gazdelor, consideră că aportul câştigătoarei de la Wimbledon a fost decisiv: „Cehia s-a impus datorită jocului superb al Petrei Kvitova. Este o jucătoare uriaşă!”.

Pentru Rusia, de la care au lipsit Maria Sharapova şi Vera Zvonareva, ambele accidentate, a fost primul eşec pe teren propriu în Fed Cup din 2003.

×
Subiecte în articol: Fed Cup Cehia Rusia petra kvitova
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close