Antena 3 CNN Sport Tenis Cel mai mare scandal din istoria tenisului. Documente incendiare publicate de BBC

Cel mai mare scandal din istoria tenisului. Documente incendiare publicate de BBC

Cel mai mare scandal din istoria tenisului. Documente incendiare publicate de BBC
18 Ian 2016   •   09:44
UPDATE - Uniunea de Integritate din Tenis (UIT) neagă acuzațiile potrivit cărora ar fi ales să mușamalizeze sau să ignoare faptul ca mai multi jucatori de top au fost  suspectati ca au trucat partide in ultimul deceniu, anunță CNN.

Ancheta jurnalistica a postului de televiziune britanic BBC a relevat faptul ca mai multi jucatori de top sunt suspectati ca au trucat partide. Uniunea de Integritate din Tenis (UIT), forul care trebuie sa asigure integritgatea tenisului, a primit informatii ca 16 jucatori din top 50 ar fi trucat partide, insa a ales sa musamalizeze totul. Printre acestia se afla si castigatori de Grand Slam, carora li s-a permis sa joace in continuare, in pofida suspiciunilor.

Investigatia a inceput in 2007, dupa un meci dintre Nikolay Davydenko si Mratin Vassallo Arguello. Cei doi jucatori au fost gasiti nevinovati, insa ancheta a continuat, iar o echipa a UIT a descoperit o intreaga retea, de pe urma carora avea de castigat mafia pariurilor din Rusia, nordul Italiei si Sicilia.

Echipa de anchetatori a recomandat, in 2008, investigarea a 28 de jucatori de tenis, insa UIT nu a facut nimic. Pe parcursul anulilor urmatori au existat numeroase sesizari catre acest for, dar din nou, nu s-a luat nicio masura.

Mark Phillips, unul dintre anchetatori, afirma insa ca in cazul a cel putin 10 jucatori suspiciunile de trucare a partidelor erau extrem de solide.

Citiți mai mut pe ziare.com.

×
Subiecte în articol: tenis
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close