Antena 3 CNN Sport Tenis Cronica unui meci NEBUN: Simona Halep vs. Maria Sharapova

Cronica unui meci NEBUN: Simona Halep vs. Maria Sharapova

Cronica unui meci NEBUN: Simona Halep vs. Maria Sharapova
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
08 Iun 2014   •   10:12
Simona Halep a pierdut finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros în faţa Mariei Sharapova, după un meci care a durat mai mult de trei ore, a doua cea mai lungă final din istorie. 
 
Jucătoarea din Rusia a reuşit să se impună în faţa româncei după trei seturi, cu 6-4, 6-7, 6-4. 
 
E prima dată din 2001 cînd o finală feminină de la Roland Garros e decisă în al treilea set. Simona Halep a urcat pe locul 3 mondial în topul WTA după finala de la Roland Garros, în timp ce adversara ei a urcat două poziţii, pînă pe locul 5. 
 
Meciul a fost transmis în direct de Antena 3, în parteneriat cu Eurosport. 
 
Simona Halep a fost aplaudată la scenă deschisă la Roland Garros, deşi a cedat în finala cu Şarapova. Halep rămîne prima româncă ajunsă în ultimul act la Paris după 34 de ani. 
 
Simona a început bine finala şi a făcut break încă din primul game. Rusoaica a revenit rapid şi a egalat la doi. A urmat un nou break pentru sportiva din Rusia, care s-a dus la 5-2. Românca a reuşit re-breakul însă a pierdut din nou serviciul decisiv. Şarapova s-a impus în primul set cu 6 la 4. 
 
Începutul actului secund a aparţinut rusoaicei, care s-a distanţat la două gameuri. Halep a făcut imediat re-breakul şi s-a mers cap la cap pînă în game-ul 9. Halep a reuşit un punct incredibil şi a făcut din nou break.
 
Au urmat 3 breakuri la rînd şi setul al doilea s-a decis la tie-break. Românca a jucat excelent în game-ul decisiv şi a egalat situaţia la seturi. 
 
În al treilea set, rusoaica a luat două game-uri avans şi a făcut 4 la 2. Halep nu a cedat şi a egalat din nou la 4. Şarapova a făcut punctul care a decis partida pe serviciul româncei. A existat şi o minge controversată: Simona a dorit repetarea serviciului, însă arbitrul a dat punct pentru Şarapova. 
 
Rusoaica s-a impus cu 6 la 4 şi a cîştigat pentru a doua oară trofeul de la Roland Garros.
 
Halep rămîne cu prima finală de Grand Slem jucată în carieră şi cu 7 titluri WTA. Simona a urcat pe locul 3 în lume, în timp ce adversara sa ocupă locul 5 WTA.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close