Antena 3 CNN Sport Tenis Cum poate deveni Simona Halep numărul unu mondial

Cum poate deveni Simona Halep numărul unu mondial

Cum poate deveni Simona Halep numărul unu mondial
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Aug 2017   •   19:11

După ce a ratat șansa de a trece pe primul loc în lume de trei ori în această vară, la Roland Garros, Eastbourne și Wimbledon, Simona Halep poate ajunge, acum, din nou pe prima treaptă a ierarhiei WTA.

Ea poate deveni lideră mondială după turneul de la Toronto, care va avea loc săptămâna viitoare. Totul depinde însă de rezultatele ei din această săptămână de la Washington și de cele ale Karolinei Pliskova, actuala lideră WTA, în Canada, scrie DigiSport.

Simona Halep a început foarte bine sezonul de hard, cu o victorie în fața lui Sloane Stephens, în primul tur de la Washington, turneu din categoria International. Datorită acestui succes, românca a redus distanța care o separă de Pliskova la 951 de puncte.

În funcție de parcursul ei în capitala Statelor Unite, Simona poate să se apropie și mai mult de sportiva din Cehia. Iată și cum poate reduce ea distanța față de Pliskova, în funcție de faza pe care o va atinge la Washington:

Sferturi de finală: -921 puncte
Semifinale: -871 puncte
Finală: -801 puncte
Campioană: -701 puncte

Trebuie spus că, pentru ca Halep să aibă șanse matematice la Toronto să treacă pe primul loc, ea trebuie să ajungă cel puțin în finală la Washington.

×
Subiecte în articol: Simona Halep clasament WTA
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close