Cupa Davis. Finala Spania - Cehia se joacă în week-end, dar vedeta Nadal are armele "tocite"

02 Dec 2009   •   18:20
Cupa Davis. Finala Spania - Cehia se joacă în week-end, dar vedeta Nadal are armele "tocite" rafael nadal

Echipa de Cupa Davis a Spaniei poate deveni, în urma meciurilor din week-end cu Cehia, prima care păstrează "Salatiera de Argint" doi ani la rând, din 1998 încoace. Nadal şi colegii săi de echipă încearcă să reediteze performanţa reuşită ultima oară de Suedia, în deceniul trecut, dar misiunea nu este una uşoară. Terenul propriu şi faptul că meciurile se joacă pe zgură îi avantajează pe iberici, dar forma lui Nadal este, în continuare, un motiv de îngrijorare.
Eliminat foarte uşor de la Turneul Campionilor de la Londra, Rafael Nadal intră din nou în focuri la sfârşitul acestei săptămâni, când este programată finala Cupei Davis. Reprezentativa Spaniei va da piept cu cea a Cehiei din postura de campioană en-titre, la Barcelona, pe un teren de zbură, în arena "Palau Sant Jordi".
Cehii speră ca forma lui Nadal să se vadă şi în meciurile din finală, dar la nivel declarativ se tem de acesta la fel de mult ca şi atunci când era numărul 1 mondial.
"Suntem outsideri în Barcelona. Nu putem lua în considerare forma lui Nadal de la Londra. Atunci când va păşi pe zgura de la Barcelona, va fi un alt jucător", a declarat numărul 1 al cehilor, Radek Stepanek, pentru The Independent.
La Barcelona, Nadal va fi ajutat de faptul că are o echipă foarte bună, care îi mai cuprinde pe Fernando Verdasco (numărul 9 ATP), David Ferrer (18 ATP) şi Feliciano Lopez (47 mondial), sub ghidarea căpitanului nejucător Albert Costa. De partea cealaltă, cehii îşi pun speranţele în Radek Stepanek (numărul 12 ATP), Tomas Berdych (numărul 20 ATP), Jan Hajek şi Lukas Dlouhy.
Antena3.ro

x close