Antena 3 CNN Sport Tenis Cupa Davis: România întâlneşte Suedia la baraj şi Grupa Mondială pare acum un miraj

Cupa Davis: România întâlneşte Suedia la baraj şi Grupa Mondială pare acum un miraj

Cupa Davis: România întâlneşte Suedia la baraj şi Grupa Mondială pare acum un miraj
Sursa foto: andrei pavel
12 Mai 2009   •   13:50

Echipa României de Cupa Davis va avea o misiune extrem de grea în septembrie, atunci când va trebui să apere locul său din Grupa Mondială în faţa Suediei, a şaptea echipă în clasamentul competiţiei. Putem fi bucuroşi că am scăpat de Serbia lui Djokovic sau Elveţia lui Federer, dar rămânerea în Grupa Mondială va fi la fel de grea, în condiţiile în care vom juca barajul la adversari acasă.
Marţi a avut loc la Londra tragerea la sorţi pentru meciurile din barajul de menţinere pe prima scenă a tenisului în Cupa Davis. Sorţii nu au fost blânzi cu echipă al cărei căpitan nejucător este Andrei Pavel, deoarece România, după ce a ratat de puţin obţinerea statului de cap de serie, a fost repartizată apoi în compania adversarului cel mai bine cotat, potrivit Mediafax.
Capii de serie de la tragerea la sorţi au fost: Suedia (locul 7), Franţa (locul 12), Serbia (13), Elveţia (locul 14), Austria (locul 15), Belgia (locul 16), India (locu 17) şi Brazilia (locul 18)
Outsideri: România (locul 19), Chile (locul 20), Olanda (locul 22), Uzbekistan (locul 23), Ecuador (locul 26), Africa de Sud (locul 27), Italia (locul 28) şi Ucraina (locul 30).
Meciurile din baraj se vor disputa în perioada 18-20 septembrie, iar câştigătoarele obţin dreptul de a juca şi anul viitor în Cupa Davis. Învinşii, însă, nu pot lupta pentru Salatiera de Argint, ci se vor lupta în Grupa I din 2010.
Cele opt dispute din baraj:
Austria - Chile
Belgia - Ucraina
Brazilia - Ecuador
Franţa - Olanda
India - Africa de Sud
Serbia - Uzbekistan
SUEDIA - ROMÂNIA
Elveţia - Italia
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Davis baraj Andrei Pavel
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close