Antena 3 CNN Sport Tenis Cupa Davis. Suedia - România 1-1. Hănescu a câştigat prin abandon, Crivoi învins clar de Soderling (VIDEO)

Cupa Davis. Suedia - România 1-1. Hănescu a câştigat prin abandon, Crivoi învins clar de Soderling (VIDEO)

Cupa Davis. Suedia - România 1-1. Hănescu a câştigat prin abandon, Crivoi învins clar de Soderling (VIDEO)
Sursa foto: victor hanescu
18 Sep 2009   •   18:46

România a fost în avantaj timp de două ore după primul meci al barajului de rămânere în Grupa Mondială cu Suedia, în Cupa Davis. Victor Hănescu a adus prima victorie României prin abandonul adversarului Andreas Vinciguerra, care a abandonat imediat după încheierea celui de-al doilea set. Cu toate acestea, al doilea meci al zilei a adus înfrângerea lui Victor Crivoi în faţa lui Robin Soderling, iar scorul este egal, 1-1, după prima zi.
Victor Hănescu a deschis prima zi a barajului cu Suedia, în faţa lui Andreas Vinciguerra, o întâlnire în care românii îşi puneau mari speranţe având în vedere că următorul meci avea să se joace între Victor Crivoi şi Robin Soderling, un jucător aflat în mare formă. Şi aspectul partidei le-a dat, într-adevăr, dreptate, celor care au declarat că este o pâine de mâncat cu Vinciguerra.
Tenisul arătat de Hănescu a fost unul destul de sigur şi, deşi adversarul l-a pus în dificultate de destule ori, românul a reuşit să îşi adjudece primele două seturi la limită, după disputarea de tie-breakuri: 7-6 (5), 7-6 (10).
Imediat după finalul setului secund, însă, românul a primit o veste bună, aceea că nu va mai trebui să încheie pe teren munca începută, deoarece Vinciguerra s-a retras din motive medicale, acuzând o accidentare la picior. 1-0 pentru România, şi Victor Crivoi încerca să producă surpriza şi să ducă echipa noastră la 2-0 după prima zi a jocurilor de la Helsingborg.
"Nici gând", a părut să răspundă, însă, Soderling. Adversarul tradiţional din acest an al lui Roger Federer a făcut ce a vrut, practic, în al doilea meci al zilei, şi s-a impus în trei seturi, cu scorul de 6-2, 6-1, 7-5, în faţa lui Victor Crivoi. Românul nu a controlat în nici un moment ostilităţile şi a dat impresia că se află în faţa unui zid de netrecut. Singurele momente în care a fost un oarecare echilibru a fost finalul setului al treilea, când Crivoi s-a descurcat onorabil.
În consecinţă, prima zi de la Helsingborg a stat sub semnul egalităţii, iar sâmbătă vor intra în scenă Horia Tecău şi Marius Copil pentru meciul de dublu, în care vor da piept cu Simon Aspelin şi Robert Lindstedt.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Hanescu Cupa Davis Victor Crivoi
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close