Antena 3 CNN Sport Tenis David Nalbandian, amendat de ATP cu 10.000 de euro pentru gestul incredibil de la Queen's

David Nalbandian, amendat de ATP cu 10.000 de euro pentru gestul incredibil de la Queen's

David Nalbandian, amendat de ATP cu 10.000 de euro pentru gestul incredibil de la Queen's
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
18 Iun 2012   •   19:50

Tenismanul argentinian David Nalbandian, care a rănit, duminică, un arbitru de linie după ce a lovit cu piciorul scaunul în care stătea acesta, la finala turneului de la Queen's, a fost amendat de ATP cu suma de 10.000 de euro pentru "conduită antisportivă", informează AFP.
   
De asemenea, argentinianul nu a primit nici banii pentru că a acces în finală, adică 44.945 de euro, dar nici punctele ATP, 150.
   
Nalbandian riscă o suspendare de opt săptămâni, după ce a foat amendat cu 6.400 de euro, deoarece a aruncat cu apă în direcţia unui oficial la Openul Australiei, în luna ianuarie.
   
Tot luni, poliţia britanică a deschis o anchetă după ce pe numele lui Nalbandian a fost depusă o plângere pentru agresiune.
   
David Nalbandian şi-a pierdut cumpătul după ce nu şi-a fructificat serviciul în setul al doilea. El a lovit puternic cu piciorul un panou publicitar aflat pe gazon în jurul scaunului arbitrului de la linia de fund a terenului. Arbitrul a recepţionat panoul în gleznă şi a părăsit terenul cu o plagă însângerată în zona tibiei.
   
Jucătorul argenitinian a fost descalificat pentru acest gest, în momentul în care câştigase primul set cu 7-6 (7/3) şi era condus în cel de-al doilea cu 4-3. Adversarul său, croatul Marin Cilici, a fost declarat învingător.
   
Nalbandian a părut confuz, dar scuzele sale nu l-au împiedicat pe supervizor să-l descalifice pentru conduită nesportivă.
 



×
Subiecte în articol: tenis ATP amendat arbitru
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close