Antena 3 CNN Sport Tenis Dezamăgire pentru Andy Murray, eliminat din "optimi" de la Australian Open

Dezamăgire pentru Andy Murray, eliminat din "optimi" de la Australian Open

Dezamăgire pentru Andy Murray, eliminat din "optimi" de la Australian Open
Sursa foto: Andy Murray
26 Ian 2009   •   15:41

Spaniolul Fernando Verdasco l-a eliminat pe britanicul Andy Murray, cap de serie numărul 4, de la turneul de la Merbourne, după un meci neobişnuit, cu multe răsturnări de situaţii. Verdasco, al 14-lea nume pe lista favoriţilor, a reuşit să câştige seturile 2, 4 şi 5 în faţa mai cunoscutului său adversar, razbunându-l pe românul Andrei Pavel, eliminat în primul tur de britanic. Meciul s-a terminat cu scorul de 2-6, 6-1, 1-6, 6-3, 6-4 pentru spaniol.
Murray părea, după primele trei seturi, că este jucătorul mai în formă şi că se îndreaptă spre o victorie în patru seturi, luân în considerare şi rezultatele directe favorabile înregistrate în trecut în faţa tenisman-ului iberic. Cu toate acestea, Vedasco a reuşit un al patrulea set foarte inspirat, în care s-a impus cu 6-3, reuşind să câştige şi setul decisiv, mai greu, cu 6-4.
Murray, marea speranţă a tenisului britanic, a trebuit să salveze o minge de break în primul set, dar din acel moment a dominat copios, câştigând cu 6-2. Jocul bun pe care l-a realizat l-a determinat să îşi piardă concentrarea, lucru care l-a costat al doilea set, câştigat de o manieră categorică de Verdasco, cu scorul de 6-1. Insularul, însă, a avut o tresărire de orgoliu, întorcându-i favoarea adversarului său. Acesta avea să fie, însă, şi ultimul set adjudecat de Murray la primul turneu de Mare Şlem din 2009, fiind eliminat din competiţie.
Faza sferturilor de finală de la turneul de la "Antipozi" i-l va pune în faţă lui Verdasco pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numărul 5, într-un alt meci care se anunţă spectaculos.
"Sunt dezamăgit că am pierdut, dar voi încerca să învăţ ceva din această înfrângere. Verdasco a lovit mingea foarte bine. Am avut schimburi destul de lungi şi l-am lăsat în unele momente să preia iniţiativă, aici am pierdut meciul. Verdasco şi-a jucat foarte bine şansele, el a ştiut să joace atunci când era condus", a declarat, conform gsp.ro, britanicul la încheierea meciului.
Iată rezultatele de luni de la Australian Open:
Rafael Nadal - Fernando Gonzalez:6-3, 6-2, 6-4
Gael Monfils - Gilles Simon: Monfils s-a retras la scorul de 4-6, 6-2, 1-6 pentru Simon
James Blake - Jo-Wilfried Tsonga: 4-6, 4-6, 6-7(3-7)
Foto: cornedbeefhash.wordpress.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Australian Open Andy Murray
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close