Antena 3 CNN Sport Tenis Djokovic a început Turneul Campionilor cu o victorie. Murray ia în calcul posibilitatea de a se retrage

Djokovic a început Turneul Campionilor cu o victorie. Murray ia în calcul posibilitatea de a se retrage

Djokovic a început Turneul Campionilor cu o victorie. Murray ia în calcul posibilitatea de a se retrage
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    22 Noi 2011   •   10:49

Liderul mondial Novak Djokovic a revenit după ce a pierdut primul set al întâlnirii cu Tomas Berdych de la Turneul Campionilor şi a debutat cu o victorie la Londra.

Jucătorul sârb s-a impus cu 3-6, 6-3, 7-6, la capătul unei confruntări care a durat două ore şi 38 de minute şi în care a salvat o minge de meci în tie-breakul din decisiv.

Numărul 1 mondial a acuzat în ultima vreme mai multe probleme abdominale, la spate şi la umăr, motiv pentru care a jucat doar şapte meciuri după ce a câştigat cel de-al treilea său titlu de Grand Slam din acest an, la US Open.

În ciuda victoriei, Nole a admis că jocul său încă suferă: „A fost cel mai greu meci de la finala US Open încoace. Nu sunt foarte mulţumit de prestaţia mea, dar o victorie este o victorie şi mă simt proaspăt fizic. Sunt fericit că organismul a rezistat bine şi nu am mai simţit nicio durere la umăr”.

În celălalt meci din grupa A, favoritul gazdelor, Andy Murray, a pierdut în două seturi în faţa spaniolului David Ferrer, care a câştigat cu 6-4, 7-5 după exact două ore de joc.

Britanicul a acuzat însă probleme la spate şi a dezvăluit că s-ar putea retrage din turneu, dacă nu se va simţi mai bine.

Nu m-am prea antrenat în zilele trecute. Voi decide marţi sau cel târziu miercuri până să înceapă meciul dacă voi putea juca sau nu”, a declarat Murray.

În cazul în care al treilea jucător al lumii se va retrage, locul său va fi luat de sârbul Janko Tipsarevic.

În concursul de dublu, în grupa A, unde evoluează şi perechea Horia Tecău-Robert Lindestdt, americanii Bob şi Mike Bryan, principalii favoriţi, au salvat o minge de meci înainte de a trece de Jurgen Melzer (Austria) şi Philipp Petzschner (Germania), scor 6-7, 7-5, 10-7.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close