Antena 3 CNN Sport Tenis Djokovic, de neoprit: Sârbul a câştigat al patrulea turneu în 2011

Djokovic, de neoprit: Sârbul a câştigat al patrulea turneu în 2011

Djokovic, de neoprit: Sârbul a câştigat al patrulea turneu în 2011
04 Apr 2011   •   10:13

Novak Djokovic îşi continuă forma extraodinară din acest an. Sârbul l-a învins în finala turneului de la Miami pe Rafael Nadal, actualul lider mondial, în trei seturi, 4-6, 6-3, 7-6, după aproape trei ore şi jumătate de joc. Astfel, Nole ajunge la 24 de victorii consecutive, cel mai bun start de sezon al unui tenismen de la Ivan Lendl în 1986 (25-0), şi a cucerit cel de-al patrulea trofeu în 2011, după succesele de la Australian Open, Dubai şi Indian Wells.

Nadal a câştigat primul set, după ce a condus la un moment dat chiar şi cu 5-1, iar Djokovic pe cel de-al doilea, după un break reuşit chiar la începutul manşei. În decisiv, cei doi rivali au mers cap la cap până în tie-break, la 2-2 spaniolul făcând o dublă greşeală, moment în care echilibrul s-a rupt.

Este incredibil să câştigi la tie-break în setul decisiv, în faţa numărului unu mondial. A fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am făcut în ultima vreme. Am reuşit să-mi regăsesc ritmul la sfârşitul primului set, apoi lucrurile au mers tot mai bine, în special în ceea ce priveşte serviciul”, a declarat Djokovic la final.

Felicitări lui Novak, dar şi echipei cu care lucrează, au făcut o treabă extraordinară. Am avut câteva şanse astăzi, dar nu am reuşit să profit de ele”, a spus Nadal, a cărui poziţie de lider în clasamentul ATP este tot mai ameninţată de forma excelentă a celui care l-a învins în ultimele două finale în care s-au întâlnit.

În turneul feminin, Victoria Azarenka a câştigat clar finala împotriva Mariei Sharapova, 6-1, 6-4, cucerind astfel cel de-al doilea său titlu la Miami. Rusoaica rămâne astfel fără niciun succes WTA din luna mai a anului trecut şi a ajuns la trei înfrângeri consecutive în ultimul act al concursului din Florida.

 


×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Miami victoria azarenka
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close