Antena 3 CNN Sport Tenis Doi francezi în finala Marseille Open, după ce Tsonga l-a eliminat pe Djokovic

Doi francezi în finala Marseille Open, după ce Tsonga l-a eliminat pe Djokovic

Doi francezi în finala Marseille Open, după ce Tsonga l-a eliminat pe Djokovic
Sursa foto: Jo Wilfred Tsonga
22 Feb 2009   •   15:09

Numărul 12 mondial, francezul Jo-Wilfred Tsonga, a devenit naşul lui Novak Djokovic. Sârbul aflat pe locul al treilea în ierarhia ATP a pierdut ultimele patru confruntări cu Tsonga, ultima venind sâmbătă la Marseille Open, cu 6-4, 7-6. Tenisman-ul francez a avansat în finală, unde îl va întâlni pe compatriotul său, Michael Llodra.
Tsonga arată că nu a uitat încă faptul că Djokovic l-a învins în finala de anul trecut de la Australian Open, câştigând competiţia. Astfel, sportivul din Hexagon a jucat foarte motivat şi şi-a adjudecat primul set în 34 de minute, după o serie de cinci serve imbatabile, potrivit Eurosport. Al doilea set s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, arătând că nu se poate face o departajare fără tie-break. Şi, într-adevăr, s-a ajuns la acestă situaţie, Tsonga măturând cu Djokovic în tie-break. Francezul a câştigat cu 7-1, a oprit ceasul partidei la 85 de minute şi s-a calificat în finală.
"Mi-am spus că trebuie să mă bat pentru a câştiga. Am făcut un meci extraordinar, am jucat eroic fiecare punct important. Sunt mândru că am jucat astfel", a declarat tânărul sportiv după meci, vizibil entuziasmat, anunţă sursa amintită .
Djokovic a dar dovadă de fairplay şi a recunoscut că advesarul său a fost mai puternic. Sârbul l-a încurajat pe adversarul său de sâmbătă, despre care a zis că ar putea ajunge uşor în top cinci mondial dacă nu se accidentează.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jo-Wilfried Tsonga
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close