Antena 3 CNN Sport Tenis Dulgheru a învins-o pe Safina, numărul 3 WTA, în turul al II-lea la Roma

Dulgheru a învins-o pe Safina, numărul 3 WTA, în turul al II-lea la Roma

Dulgheru a învins-o pe Safina, numărul 3 WTA, în turul al II-lea la Roma
Sursa foto: alexandru dulgheru
04 Mai 2010   •   17:37

Jucătoarea română de tenis, în vârstă de doar 20 de ani, a învins-o marţi pe rusoaica Dinara Safina şi s-a calificat în turul al III-lea al turneului de la Roma. Aceasta este cea mai mare performanţă obţinută de Alexandra Dulgheru în faţa unei jucătoare de top 10. Românca a învins-o pe rusoaica aflată pe locul 3 în clasamentul WTA cu scorul de 6-4, 6-7, 6-1.
Dulgheru, clasată în acest moment pe locul 43 mondial, este într-o formă extraordinară. După performanţe bune la Miami şi la Barcelona, tânăra jucătoare impresionează şi la Roma. Şi nu în faţa oricărei jucătoare, ci a fostului lider mondial Dinara Safina, pentru un loc în turul al treilea. Sportiva noastră a început foarte bine jocul şi a câştigat un set în care a condus cu 4-0. În setul al doilea, două breakuri ale rusoaicei şi două ale româncei au asigurat un spectacol pe cinste. În cele din urmă Safina a câştigat la tie-break. Ultimul set a fost unul fără istoric, câştigat de Dulgheru cu 6-1, potrivit Mediafax.
Calificarea în turul trei îi va aduce sportivei române 125 de puncte WTA şi 20.000 de dolari. În turul următor, Dulgheru o va întâlni pe rusoaica Nadia Petrova, cap de serie numărul 14.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Alexandra Dulgheru WTA
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close