Antena 3 CNN Sport Tenis După 77 de ani, Marea Britanie are un campion la Wimbledon: Andy Murray l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la Londra

După 77 de ani, Marea Britanie are un campion la Wimbledon: Andy Murray l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la Londra

După 77 de ani, Marea Britanie are un campion la Wimbledon: Andy Murray l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la Londra
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    08 Iul 2013   •   08:46

După 77 de ani, Marea Britanie are din nou un campion la Wimbledon în turneul masculin de simplu. Cel care a pus capăt acestei aşteptări este Andy Murray, învingător în finala disputată duminică împotriva liderului mondial, Novak Djokovic.

Murray, care a pierdut anul trecut în ultimul act în faţa lui Roger Federer, s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 7-5, 6-4, şi a cucerit astfel al doilea său titlu de Grand Slam, după cel de la US Open din 2012.

Ultimul jucător britanic care reuşise să câştige la Wimbledon a fost Fred Perry, în 1936.

„Să câştigi la Wimbledon este apogeul în tenis. Încă nu pot să cred că am câştigat”, a declarat britanicul de 26 de ani, care, pe acelaşi teren, reuşea să devină campion olimpic în 2012.

Murray este doar al doilea scoţian care se impune la Londra, singurul care o mai făcuse până acum fiind Harold Mahony, în 1896.

Succesul numărului 2 mondial nu a lăsat indiferentă nici Casa Regală. Potrivit BBC, Regina Elisabeta a II-a i-a trimis un mesaj lui Murray imediat după finalul întâlnirii cu Djokovic.

De asemenea, Murray a fost felicitat de premierul David Cameron.

„Andy Murray a reuşit o performanţă incredibilă. Este o zi minunată pentru tenisul britanic şi pentru Marea Britanie. A fost un privilegiu să-l urmăresc făcând istorie”, a spus Cameron pentru BBC.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close