Antena 3 Sport Tenis Fără Roland Garros în curând? Municipalitatea Paris ar putea determina mutarea turneului

Fără Roland Garros în curând? Municipalitatea Paris ar putea determina mutarea turneului

03 Noi 2009   •   17:05
Fără Roland Garros în curând? Municipalitatea Paris ar putea determina mutarea turneului
Sursa foto: roland garros

Openul Francez ar putea să să joace într-un alt complex sportiv în anii viitori, după ce un conflict între Consiliul Local Paris şi Federaţia Franceză de Tenis a stopat derularea construcţiei unui teren la Roland Garros. Este vorba de un plan de extindere, construirea unui nou teren central cu acoperiş retractabil, care este acum sub semnul întrebării după ce municipalitatea dă semne că-şi va retrage sprijinul şi finanţarea.
Federaţia Franceză de tenis, condusă de Gilbert Ysern, plănuieşte să multe Openul Francez de la Roland Garros, dacă planul de extindere a complexului nu va primi acceptul Consiliului Local Paris în maxim un an. În mai anul trecut, Ysern anunţase că Roland Garros va avea un nou teren central în 2013 sau 2014, unul dotat cu acoperiş retractabil şi alte facilităţi de ultimă generaţie. Proiectul costă nu mai puţin de 160 de milioane de lire sterline, dintre care municipalitatea pariziană punea la dispoziţie 18 milioane, la fel de mult cât ar fi investit şi guvernul francez. Totul a intrat, însă, în impas, după cu comunică Ysern, directorul general al forului francez de tenis.
"Se pară că anturajul primarului a devenit ostil proiectului, lucru care nu se întâmpla atunci când l-am lansat. Dacă mai adăugăm şi că rezidenţii din zona complexului se opun, va trebui să găsit alte opţiuni, inclusiv părăsirea complexului.", a declarat Ysern, potrivit Eurosport.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roland Garros ATP

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close