Antena 3 CNN Sport Tenis Fed Cup. România învinge Marea Britanie și rămâne în Grupa Mondială II

Fed Cup. România învinge Marea Britanie și rămâne în Grupa Mondială II

Fed Cup. România învinge Marea Britanie și rămâne în Grupa Mondială II
23 Apr 2017   •   15:03

Echipa României îşi păstrează locul în Grupa Mondială II a Fed Cup, după ce a învins formaţia Marii Britanii în meci de baraj, duminică, la Tenis Club IDU din Mamaia, scor 3-1, prin punctul adus de Irina Begu, care a dispus de Heather Watson cu 6-4, 7-5.

Tot duminică, Simona Halep a învins-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-3.

Halep, numărul cinci mondial, s-a impus în faţa numărului 7 în lume într-o oră şi 22 de minute.

Simona a dominat clar primul set, în care a condus cu 4-0 înainte ca Johanna Konta să ia singurul său ghem, iar apoi a încheiat manşa cu 6-1, după 27 de minute.

Actul secund a fost mai echilibrat, iar la 1-1, Konta a reuşit break-ul, desprinzându-se la 3-1 după ce a salvat trei mingi de break. Simona a revenit formidabil, încurajată de public, şi a realizat o serie de cinci ghemuri consecutive, încheind meciul cu un as.

Halep a avut 3 aşi în acest meci, dar a făcut şi 3 duble greşeli, totalizând 17 mingi direct câştigătoare (winners) şi 22 de erori neforţate. Konta a avut un singur as, a făcut două duble greşeli, a strâns 15 winners şi nu mai puţin de 36 de erori neforţate.

Halep a pierdut ambele meciuri directe din circuitul WTA cu Konta, care s-a impus în 2015 la Wuhan, în optimi, cu 6-3, 3-6, 7-5, şi anul acesta, la Miami, în sferturi, cu 3-6, 7-6 (7), 6-2. În 2014, în Fed Cup, la Budapesta, Halep câştiga cu 6-1, 6-4.

Halep a fost asistată de pe banca tehnică de colega sa Monica Niculescu, după ce căpitanul nejucător Ilie Năstase a fost eliminat din această întâlnire cu Marea Britanie, în urma unui incident petrecut sâmbătă.

Simona Halep adusese şi primul punct al echipei României, după 6-4, 6-1 cu Heather Watson, după care Konta a învins-o pe Sorana Cîrstea cu 6-2, 6-3.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close