Antena 3 CNN Sport Tenis Federer, demonstraţie de forţă în faţa lui Nadal: Victorie în două seturi şi calificare în semifinale la Turneul Campionilor

Federer, demonstraţie de forţă în faţa lui Nadal: Victorie în două seturi şi calificare în semifinale la Turneul Campionilor

Federer, demonstraţie de forţă în faţa lui Nadal: Victorie în două seturi şi calificare în semifinale la Turneul Campionilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    23 Noi 2011   •   11:16

Roger Federer confirmă forma extraordinară arătată în ultima perioadă, jucătorul elveţian reuşind să-şi asigure calificarea în semifinalele Turneului Campionilor după o victorie entuziasmantă în faţa lui Rafael Nadal.

Federer, care a câştigat ultimele două turnee la care a participat, Basel şi Paris-Bercy, s-a impus după o oră şi un minut de joc cu scorul de 6-3, 6-0 în faţa rivalului său din Spania.

Elveţianul pierduse 9 din ultimele 11 dueluri directe cu Nadal şi va încheia anul fără niciun titlu de Grand Slam pentru prima oară din 2002, dar, în acest moment, pare principalul favorit pentru câştigarea turneului de la Londra.

Este un rezultat surprinzător”, a recunoscut Federer la finalul meciului, apoi a continuat: „Îi doresc succes lui Rafa pentru ultimul meci din grupă. Sunt încântat de felul în care am jucat, mai ales că pot evolua în ultima partidă fără nicio presiune”.

În mod clar, este una dintre cele mai frumoase victorii din cariera mea. Am mai avut parte de evoluţii foarte bune, dar aceasta a fost reuşită împotriva celui mai mare rival al meu”, a mai spus elveţianul de 30 de ani.

Roger a jucat prea bine pentru mine trebuie să accept acest lucru. Este un moment în care trebuie să lupt, mai ales că am în continuare şanse de a merge mai departe”, a declarat Nadal.

În cel de-al doilea meci din grupa B, francezul Jo-Wilfried Tsonga a avut nevoie de doar o oră şi 29 de minute pentru a trece de americanul Mardy Fish, pe care l-a învins cu 7-6, 6-1.

Sunt foarte fericit că am câştigat, în special după un meci în care am arătat un tenis foarte bun. Vă promit însă că voi juca şi mai bine în următoarea întâlnire!”, a spus jucătorul francez, care va lupta pentru un loc în semifinale cu Rafael Nadal.

În grupa B a probei de dublu de la Turneul Campionilor, perechea Max Mirnâi/Daniel Nestor (Belarus/Canada), cap de serie 3, a învins, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 14 minute, cuplul polonez Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkovski, cap de serie numărul 8.

În celălalt meci al grupei, perechea Michael Llodra/Nenad Zimonjici (Franţa/Serbia), cap de serie numărul 2, a învins, cu scorul de 7-6 (10-8), 6-3, după o oră şi 24 de minute, cuplul Rohan Bopanna/Aisam-Ul-Haq Qureshi (India/Pakistan), cap de serie numărul 5.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close