Antena 3 CNN Sport Tenis Federer ? Haas şi Murray ? Roddick, semifinalele turneului de la Wimbledon

Federer ? Haas şi Murray ? Roddick, semifinalele turneului de la Wimbledon

Federer ? Haas şi Murray ? Roddick, semifinalele turneului de la Wimbledon
01 Iul 2009   •   22:54

Elveţianul Roger Federer, principalul favorit al turneului masculin de tenis de la Wimbledon, în absenţa lui Rafael Nadal, s-a calificat fără probleme în faza semifinalelor. În sferturi, Federer l-a învins fără probleme pe croatul Ivo Karlovic, scor 6-3, 7-5, 7-6, deşi Karlovic a avut 23 de aşi, iar croatul nu pierduse niciun game pe propriul serviciu până în sferturi.

Pentru Federer este a şaptea calificare consecutivă în semifinalele turneului de la Wimbledon. Elveţianul a câştigat competiţia engleză între 2003 şi 2007 şi a fost finalist anul trecut. În semifinale, Federer îl va întâlni pe Tommy Haas, învingător în faţa lui Novak Djokovic, al patrulea favorit al competiţiei.

Haas s-a impus cu 7-5, 7-6, 4-6, 6-3, în 164 de minute. Federer şi Haas s-au mai întâlni de 11 ori până acum, iar elveţianul a câştigat de nouă ori.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Andy Murray şi Andy Roddick. Britanicul a atins un nou prag la Wimbledon, după ce l-a învins pe spaniolul Juan Carlos Ferrero în trei seturi şi s-a calificat în premieră în semifinalele turneului pe iarbă. Scoţianul, în vârstă de 22 de ani, s-a impus cu 7-5, 6-2, 6-2 şi a devenit primul britanic semifinalist la simplu după Tim Henman în 2002. ?Este grozav şi sunt bucuros că am câştigat cu minim de efort, în trei seturi. Este frumos că am ajuns în semifinale şi voi încerca să dau totul pentru mai mult?, a declarat Murray pentru BBC Sport.

De două ori finalist la Wimbledon, în 2004 şi 2005, Andy Roddick s-a calificat în semifinale după un maraton cu Lleyton Hewitt. Acesta din urmă a acuzat dureri la picior pe final şi a cedat în cele din urmă partida, după cinci seturi, cu 6-3, 6-7 (10-12), 7-6 (7-1), 5-7, 6-4.

Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close