Antena 3 CNN Sport Tenis Finala masculină de la US Open s-ar putea desfăşura lunea

Finala masculină de la US Open s-ar putea desfăşura lunea

Finala masculină de la US Open s-ar putea desfăşura lunea
de M.T.    |    20 Oct 2011   •   14:05

După ce în ultimii patru ani finala masculină de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, a fost mereu reprogramată din cauza ploii, organizatorii iau în calcul ca, din 2012, ultimul act să aibă loc nu duminica, aşa cum se întâmpla până acum, ci lunea.

Jim Curley, directorul turneului, a declarat pentru The Associated Press, că au fost purtate deja primele discuţii cu cei de la CBS, televiziunea care deţine drepturile de transmisie, pentru găsirea unei soluţii, ideea de bază fiind aceea că jucătorii să beneficieze de o zi de pauză între semifinale şi finală.

US Open este singurul turneu de Grand Slam în care semifinalele şi finalele se desfăşoară în zile consecutive, la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon programul fiind deja cunoscut de toată lumea: semifinale feminine joi, semifinale masculine vineri, finala feminină sâmbătă şi finala masculină duminică.

Ar putea fi decizia corectă pentru noi. Este o veste bună că programul de la US Open s-ar putea reface şi sunt fericit că organizatorii au luat în seamă cererile jucătorilor”, a spus Roger Federer, elveţianul aflându-se printre cei care au cerut regândirea programului de la Flushing Meadows.

Prima variantă propusă de organizatori este mutarea finalei masculine, care ar urma să nu mai aibă loc duminica, ci lunea, urmând ca finala feminină să fie programată duminica, şi nu sâmbăta, ca până acum. Acest lucru ar permite şi jucătoarelor să beneficieze de o zi de pauză între semifinale şi ultimul act.

A doua variantă este aceea de a păstra finala la fel ca până acum, duminica, dar semifinalele să fie mutate vineri.

Suntem abia la început şi, în acest moment, totul se află în faza de discuţie. Sportul a devenit mult mai fizic în ultimii ani, iar jucătorii au nevoie de o zi de pauză între semifinale şi finală. Totuşi, trebuie să luăm în seamă mai mulţi factori, alături de fani, telespectatori, sponsori, televiziunile. Este precum un Cub al lui Rubik”, a precizat Curley.

Ne aflăm într-un dialog continuu cu organizatorii. Suntem parteneri de mulţi ani şi, împreună, lucrăm pentru găsirea unei soluţii care să convină tuturor celor implicaţi”, a declarat Jen Sabatelle, purtătorul de cuvânt al celor de la CBS, confirmând astfel faptul că postul TV a fost abordat în această problemă.

Jim Curley a încheiat spunând că nu ştie când se va lua o decizie finală, luna aprilie fiind ultima în care se poate face un anunţ în acest sens valabile pentru turneul de anul viitor: „Poate nu se va întâmpla în 2012. Poate abia în 2013 va intra în vigoare. Vreau doar să fie cât se poate de clar că obiectivul nostru este acela ca reprogramarea să fie făcută”.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close