Antena 3 CNN Sport Tenis Halep, după calificarea în sferturi la AO: „În setul trei am jucat cel mai bun tenis al meu”

Halep, după calificarea în sferturi la AO: „În setul trei am jucat cel mai bun tenis al meu”

Halep, după calificarea în sferturi la AO: „În setul trei am jucat cel mai bun tenis al meu”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    20 Ian 2014   •   12:54

Simona Halep şi-a îndeplinit un vis prin calificarea în sferturile de finală de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, şi consideră că în setul al treilea din meciul cu Jelena Jankovic a jucat cel mai bun tenis al său.

„Era visul meu înainte de începerea anului să ajung în sferturile de finală la un Grand Slam. Sunt foarte încântată că am jucat foarte bine astăzi. În setul trei am jucat cel mai bun tenis al meu”, a spus Halep la finalul meciului care a dus-o între primele opt jucătoare la Melbourne.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de la finală de la Australian Open după ce a învins-o pe sârboaica Jelena Jankovic, a opta jucătoare a lumii, în trei seturi, scor 6-4, 2-6, 6-0. Este cea mai bună performanţă a jucătoarei de 22 de ani la un turneu de asemenea anvergură.

„Jelena Jankovic a jucat foarte bine în setul doi. Am fost puţin obosită după primul set, nu ştiu de ce, dar energia mea era la pământ. Apoi, la 5-2, mi-am spus că trebuie să pierd setul şi să revin în al treilea. Am fost la baie şi apoi am fost pregătită pentru setul trei. Mi-am spus că nu am nimic de pierdut. Este şansa mea să lupt pentru fiecare punct şi pentru meci, pentru visul meu", a explicat românca felul în care a revenit în meci într-un moment dificil.

În sferturi, Halep va juca împotriva jucătoarei slovace Dominika Cibulkova.

„Va fi un meci greu. Am mai jucat cu ea. Se mişcă şi loveşte bine. Trebuie să mă pregătesc să alerg şi să mă apăr foarte bine. Trebuie să fiu agresivă şi să mă bucur că joc în sferturi pentru prima oară în viaţa mea. Vreau să fiu fericită pe teren”, a spus românca.

Calificarea în sferturi la Melbourne aproape îi asigură Simonei Halep un loc între primele zece jucătoare ale lumii. Românca spune că presiunea va fi mai mare, însă doreşte să-şi îmbunătăţească jocul în continuare.

„În Top 10 sunt jucătoare foarte puternice. Luptă pentru fiecare punct şi joacă foarte bine până la final. Este greu,  mai multă presiune, vrei tot timpul să câştigi. Nu este uşor, dar vreau să-mi îmbunătăţesc jocul”, a declarat Simona.

Halep a recunoscut că deocamdată nu are antrenor, situaţie care s-ar putea schimba după Australian Open, şi a dezvăluit că nu a discutat cu nimeni strategia pentru meciul cu Jankovic.

„Am simţit că sunt pregătită pentru meci. Ştiam că trebuie să alerg mult şi că ea loveşte puternic. Dar am dorit să joc mai agresiv şi ceva diferit”, a explicat românca.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close