Antena 3 CNN Sport Tenis Hănescu se califică în optimile Roland Garros, după o victorie în trei seturi la Gilles Simon

Hănescu se califică în optimile Roland Garros, după o victorie în trei seturi la Gilles Simon

Hănescu se califică în optimile Roland Garros, după o victorie în trei seturi la Gilles Simon
29 Mai 2009   •   19:01

Într-un meci din runda a treia a Turneului de tenis de la Roland Garros, Victor Hănescu l-a învins pe francezul Gilles Simon, în trei seturi, 6-4, 6-4, 6-2.
Românul a avut o reuşită de 67% a primului serviciu, faţă de 55% înregistrat de Simon. De asemenea, compatriotul nostru a făcut doar trei duble greşeli, în comparaţie cu cele patru trecute în contul francezului. Statistica mai arată că Hănescu a avut 25 de greşeli neforţate, contul francezului fiind "alimentat" cu 32 de astfel de erori. Reprezentantul ţării organizatoare a turneului a stat mai bine la capitolul aşi, 7 faţă de cei 6 ai lui Victor.
Hănescu se califică astfel în optimile de finală la Roland Garros, după ce în primele două runde a trebuit să se întrebuinţeze serios pentru a fi declarat învingător.
În partida de vineri, de pe Suzanne Lenglen, Victor a câştigat primul set în 41 de minute, românul instalându-se la conducerea jocului şi reuşind astfel o victorie de senzaţie în faţa celui care a câştigat de două ori Open-ul de la Bucureşti.
In optimi, românul îl va întâlni pe favoritul nr.12, chilianul Fernando Gonzalez, iar pentru accederea în această rundă, a patra, va primi 66.250 euro si 180 puncte ATP.
Cea mai buna performanta a lui Hanescu la Roland Garros este sfertul de finala jucat în 2005.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Hanescu Roland Garros
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close