Antena 3 CNN Sport Tenis Horia Tecău: „Nu mă gândesc să revin la simplu, la dublu pot ajunge la Olimpiadă”

Horia Tecău: „Nu mă gândesc să revin la simplu, la dublu pot ajunge la Olimpiadă”

Horia Tecău: „Nu mă gândesc să revin la simplu, la dublu pot ajunge la Olimpiadă”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    03 Feb 2012   •   09:44

Horia Tecău, campion la dublu mixt la Australian Open, a anunţat că nu are de gând să revină în turneele de simplu, obiectivul său principal fiind calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, pe care îl poate atinge doar jucând la dublu.

Nu mă mai gândesc să revin la simplu, pentru că este aproape imposibil. Dacă aş putea să o iau de undeva de la jumătatea drumului, aş face-o, cred. Dar eu trebuie să o iau de la zero, pentru că nu am clasament. Ar trebui să încep cu turnee de 10 -15.000 de dolari, apoi cu challenger-uri, ceea ce ar însemna să mă rup de dublu. La dublu joc la toate turneele mari, pot ajunge şi la Olimpiadă. Deci cu siguranţă nu mă gândesc acum să revin la simplu”, a explicat Tecău într-un interviu pentru site-ul doartenis.ro.

Jucătorul român, ajuns pe locul 8 în lume la dublu, nu exclude ca pe viitor să evolueze la dublu mixt cu Monica Niculescu, într-o formulă 100% românească.

La Jocurile Olimpice, e posibil. Eu îmi doresc întâi să mă calific la Jocurile Olimpice. Adică să fiu clasat în Top 10 mondial de dublu la finalul turneului de la Roland Garros. Apoi, va trebui să pot şi intra pe tablou împreună cu o parteneră din România. La mixt joacă doar 16 perechi, câte una din aceeaşi ţară. Iar locul pe tablou se stabileşte în funcţie de locul comun adunat al celor doi jucători. Adică, dacă eu sunt pe 10 iar partenera mea pe 30, perechea noastră are, cumulat, locul 40. Iar primele 16 perechi adunate astfel dar formate doar din jucători ai aceleiaşi ţări, sunt acceptate la Jocurile Olimpice”, a spus proaspătul campion de la Melbourne.

Rugat să comenteze recentele declaraţii ale lui Ilie Năstase, care consideră că performanţa de la Australian Open este de plan secund, Tecău a parat elegant: „Sincer, nici nu le-am auzit sau văzut. Doar mi s-a spus. Dar oricare ar fi părerea dânsului, eu i-o respect. Poate că dânsul îşi doreşte să mă vadă că joc mai mult la simplu, dar eu ştiu cât de mult am muncit pentru acest trofeu de Grand Slam şi câţi jucători din lume şi-l doresc. Pentru mine este o realizare excepţională”.

Tot la Australian Open, Horia Tecău a fost aproape de a disputa şi finala de dublu, alături de partenerul său, suedezul Robert Lindstedt, cei doi fiind la un singur punct de calificarea în ultimul act.

Un punct. Atât ne-a lipsit. Din păcate, l-am ratat iar ei şi-au revenit. Oricum, le-am descoperit celor doi fraţi Bryan o slăbiciune şi se pare că planul nostru a mers în mare parte. De altfel, imediat după meci, Paes, care urma să joace în finală cu ei, a venit în stilul său unduitor să afle ce părere avem de americani, care ar fi punctul slab al lor. Sperăm ca data viitoare să putem să îi şi învingem”, a încheiat Tecău.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close