Antena 3 CNN Sport Tenis Ilie Năstase îşi va transforma casa în muzeu

Ilie Năstase îşi va transforma casa în muzeu

Ilie Năstase îşi va transforma casa în muzeu
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Ian 2011   •   22:20

Legenda Ilie Năstase vrea să-şi transforme casa în muzeu. Fostul campion mondial şi-a amenajat deja o cameră cu o parte din medaliile şi trofeele sale, iar la intrare în casă şi-a pus steagul ţării. Este român şi s-a mândrit mereu cu asta, spune Ilie Năstase !

Ilie Năstase nu mai ştie exact la câte turnee a participat, însă trofeele şi medaliile stau dovadă pentru performanţele lui. Acum, Năstase vrea să le arate lumii şi să deschidă un muzeu chiar la el acasă.

Şi are ce arăta: de la tablouri pictate de cei care l-au admirat, la medalii, trofee şi pînă la tablourile făcute chiar de el. Este mândru de ce a realizat până acum, iar nostalgia i se simte în glas atunci când vorbeşte despre trecut.

“Te gândeşti din cânt în când, dar nu trebuie să te gândeşti prea mult, că după aia... nu prea dormi noaptea, că ştii cine ai fost”, spune fostul tenisman.

Muzeul vrea să-l deschidă ca românii să-i vadă trecutul chiar prin ochii lui.

“În primul rând o fac pentru mine şi dacă place şi românilor, cu atât mai bine”

 


Nu e greu să deschizi un muzeu şi mai ales atunci când te numeşti Ilie Năstase şi eşti un brand naţional, o valoare a României. Ca să existe titulatura de muzeu trebuie făcută o documentaţie şi înaintată către comisia naţională a muzeelor.

Când ceri tutulatura de muzeu atunci trebuie să faci şi lista exponatelor şi lista aceea a exponatelor trebuie verificată în ce măsură intră ea în patrimoniu sau nu.

Oricum primul pas l-a făcut. Prima încăpere este pregătită şi în plus şi-a pus şi drapelul României în faţa casei.

×
Subiecte în articol: Ilie Nastase muzeu tenis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close