Antena 3 CNN Sport Tenis Ilie Năstase, pe lista neagră a Federației Internaționale de Tenis. Nume înfiorătoare pe listă: pușcăriași și agresori sexual

Ilie Năstase, pe lista neagră a Federației Internaționale de Tenis. Nume înfiorătoare pe listă: pușcăriași și agresori sexual

 Ilie Năstase, pe lista neagră a Federației Internaționale de Tenis. Nume înfiorătoare pe listă: pușcăriași și agresori sexual
11 Iul 2017   •   21:01

Ilie Năstase a intrat pe lista neagră a Federației Internaționale de Tenis după incidentele de la meciul de Fed Cup România-Marea Britanie. După ce a fost interzis oficial la Roland Garros și Wimbledon, Năstase nu va avea voie să fie acreditat nici la BRD Bucharest Open. Năstase a fost însă într-o companie deloc flatantă.

"Am primit un mail de la WTA, cu două liste. Una cu persoane care nu au voie deloc în bazele sportive în timpul desfăşurării competiţiilor. Cealaltă, de vreo 12 persoane, printre care se numără şi Ilie Năstase, care nu pot fi acreditate oficial, nu au voie să pătrundă în zonele VIP şi cele oficiale în timpul competiţiilor, dar pot asista la meciuri dacă îşi cumpără bilet. Din câte am înţeles, Ilie Năstase poate să asiste la meciuri, dar ca simplu spectator, dacă îşi cumpără bilet", a spus George Cosac, citat de Gsp.

Companie înfiorătoare

Gazeta Sporturilor a obținut listele negre ale Federației Internaționale de Tenis. Iar Ilie Năstase se află într-o companie înfiorătoare.

Pe prima lista publicată de Gsp se află danezul Jasper Andreassen, cel care ar fi amenințat-o cu moartea pe Simona Halep, Joe Giuliano un fost antrenor de tenis, interzis de WTA pentru incidente sexuale, Patenema Ouedraogo, un bărbat acuzat de hărțuirea Simonei Halep și Gunter Parche, bărbatul obsedat de Steffi Graff și care a înjunghiat-o pe fosta jucătoare Monica Seleș.

Toți aceștia sunt interziși la toate turneele WTA.

Pe cea de-a doua listă, pe care s-ar afla și Ilie Năstase este prezent Arsalan Rezai, un antrenor care și-ar fi agresat fiica, jucătoare de tenis, în timpul unui turneu de tenis la Melbourne.

Un alt nume: Noel Callaghan, fost antrenor al Samanthe Stosur, a fost acuzat de hărțuire sexuală, dar nu a fost găsit vinovat în timpul procesului.

Damir Dokic, tatăl jucătoarei sârbe Jelena Dokiv, a devenit celebru pentru incidentele violente în care a fost implicat.

Mark Fitzpatrick, în vârstă de 33 de ani, a pledat vinovat după ce ar fi avut o relație cu o minoră de 16 ani, fiind închis pentru 25 de ani.

Pierre-Ludovic Duclos, un fost jucător de tenis canadian, este închis pentru o sentință de șase ani după ce ar fi încercat să aibă relații sexuale cu o fetiță de 13 ani.

Dr Luis Garcia del Morar, a fost interzis de autoritățile americane anti-doping după ce ar fi fost implicat în scandalul de dopaj al echipei US Postal și al ciclistului Lance Armstrong.

Australianul Barry "Butch" Heffernan a molestat mai multe minore.

Gavin Hopper, fostul antrenor al lui Mark Philippoussis și Monica Seles, a fost închis după ce ar fi început o relație sexuală cu o minoră de 14 ani.

Antrenoarea de tenis Claire Lyte a fost închisă după ce ar fi avut relații sexuale cu o fetiță de 13 ani. Un alt nume de pe listă, Jeremmy Princell, un instructor de tenis a fost acuzat de infracțiuni sexuale cu doi studenți din școala sa.

×
Subiecte în articol: Ilie Nastase tenis WTA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close