Antena 3 CNN Sport Tenis Italia a câştigat Fed Cup pentru a doua oară în trei ani, după ce a trecut de SUA în finală

Italia a câştigat Fed Cup pentru a doua oară în trei ani, după ce a trecut de SUA în finală

Italia a câştigat Fed Cup pentru a doua oară în trei ani, după ce a trecut de SUA în finală
08 Noi 2009   •   19:16

Flavia Pennetta a învins-o pe Melanie Oudin din SUA cu 7-5, 6-2 şi a adus ţării ei al doilea titlu Fed Cup în trei ani. Rezultatul a venit să completeze victoriile la simplu obţinute de Pennetta şi Francesca Schiavone sâmbătă, care au dus scorul la 2-0.

Aceasta este prima victorie a Italiei în faţa SUA, care deţin recordul cu 17 titluri Fed Cup, în zece întâlniri. Precedentul triumf al Italiei datează din Belgia, 2006, în timp ce în 2007 a pierdut finala.

Serena şi Venus Williams au optat amândouă să nu concureze pentru SUA, după ce au terminat sezonul la Doha, săptămâna trecută, astfel că echipa americană a fost compusă din tânăra Oudin, de 18 ani, şi Alexa Glatch, de 20 de ani, numărul 132 în lume.

Victoria a adus un final perfect de sezon pentru Pennetta, care în prezent se află pe locul 11 în lume, dar pe parcursul acestui sezon a devenit prima italiancă din istorie care a ajuns în topul 10 mondial. "Suntem campioanele mondiale, e simplu. Am jucat împotriva unor echipe mari anul acesta. Am muncit mult şi în final am câştigat", a spus Pennetta.

Oudin, care a avut evoluţii impresionante la Wimbledon şi US Open în acest an, speră să revină mai puternică într-o viitoare finală. "Cred că puteam să joc mai bine anumite puncte. În primul set am fost aproape şi am avut multe şanse să câştig. Dacă aveam şi puţin noroc, poate altfel stăteau lucrurile. Cândva, când voi fi din nou în finala Fed Cup, sper să pot să şi câştig", a spus Oudin.

Rezultate:
Flavia Pennetta - Alexa Glatch 6-3 6-1
Francesca Schiavone - Melanie Oudin 7-6 6-2
Flavia Pennetta - Melanie Oudin 7-5 6-2

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Flavia Pennetta Fed Cup
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close