Antena 3 CNN Sport Tenis Jarko Nieminen a câştigat cel mai scurt meci de tenis din istoria circuitului ATP

Jarko Nieminen a câştigat cel mai scurt meci de tenis din istoria circuitului ATP

Jarko Nieminen a câştigat cel mai scurt meci de tenis din istoria circuitului ATP
de M.T.    |    21 Mar 2014   •   10:05

Finlandezul Jarko Nieminen şi-a asigurat un loc în istoria tenisului, după ce a reuşit să obţină cea mai rapidă victorie înr-un meci din circuitul ATP.

În primul tur al turneului de la Miami, veteranul de 32 de ani s-a impus cu 6-0, 6-1 în faţa australianului Bernard Tomic, după doar 28 de minute şi 20 de secunde de joc.

Este cel mai scurt meci din istoria circuitului ATP, precedentul record fiind stabilit în 1996, la Sydney, când britanicul Greg Rusedski a avut nevoie de 29 de minute pentru a trece de germanul Carsten Arriens cu un dublu 6-0.

În apărarea sa, Tomic, marea speranţă a tenisului din Australia, poate aduce în discuţie faptul că se află la primul meci după o pauză de peste două luni, cauzată de o accidentare care l-a forţat să se retragă de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Jucătorul de 21 de ani a suferit o operaţie la şold şi speră să revină la cea mai bună formă cât mai repede.

„A fost primul meu meci după operaţie, iar acest meci face parte din recuperarea mea. Este evident că trebuie să muncesc în continuare pentru a-mi îmbunătăţi jocul”, a spus Tomic la finalul întâlnirii.

Totuşi, fanii tenisului din Australia au primit şi o veste bună. În aceeaşi zi în care Tomic pierdea fără drept de apel, Lleyton Hewitt l-a învins pe Robin Haase şi a obţinut victoria 600 a carierei.

×
Subiecte în articol: turneu ATP record
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close