Antena 3 CNN Sport Tenis Kim Clijsters a câştigat Australian Open. A învins-o pe Na Li, cu scorul de 2-1 la seturi

Kim Clijsters a câştigat Australian Open. A învins-o pe Na Li, cu scorul de 2-1 la seturi

Kim Clijsters a câştigat Australian Open. A învins-o pe Na Li, cu scorul de 2-1 la seturi
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
29 Ian 2011   •   12:58

Jucătoarea belgiană de tenis Kim Clijsters, numărul 3 mondial, a câştigat al patrulea turneu de Grand Slam din carieră, învingând-o, sâmbătă, în finala Australian Open, pe chinezoaica Li Na (numărul 11 WTA), cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3.
   
Meciul dintre cele două jucătoare a durat 2 ore şi 3 minute, potrivit AFP.
   
Kim Clijsters (27 de ani), care şi-a întrerupt cariera în perioada 2007-2009, a câştigat două revenire şase turnee, dintre care două de Grand Slam (US Open în 2009 şi 2010). Belgianca şi-a adjudecat trofeul de la US Open şi în anul 2005.
   
Este pentru prima dată când belgianca îşi adjudecă trofeul de la Melbourne, care i-a scăpat în 2004, când a jucat finala împotriva compatrioatei sale Justine Henin şi la care a ajuns de două ori până în semifinale.
   
Kim Clijsters, care luni va ocupa poziţia a doua în clasamentul WTA, are în palmares 41 de trofee la simplu şi 11 la dublu.
   
După prezenţa în finala de la Melbourne, chinezoaica Li Na va ocupa poziţia a 7-a în clasamentul WTA de luni, ceea ce va reprezenta cea mai bună clasare din cariera sa, precum şi cea mai bună clasare a unei jucătoare din China.

×
Subiecte în articol: tenis Australian Open Kim Clijsters finala
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close