Antena 3 CNN Sport Tenis Kim Clijsters, eliminată de la Roland Garros în turul 2

Kim Clijsters, eliminată de la Roland Garros în turul 2

Kim Clijsters, eliminată de la Roland Garros în turul 2
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
27 Mai 2011   •   11:01

Kim Clijsters, a doua jucătoare a lumii, a fost eliminată în turul 2 la Rolland Garros de o jucătoare care nu se află în primele 100 ale lumii. Deşi a avut două mingi de meci în setul al doilea, belgianca a pierdut cu 6-3, 5-7, 1-6 în faţa olandezei Arantxa Rus, locul 114 WTA.

„Glezna mea este în regulă, deci înfrângerea nu are nimic de-a face cu asta. Dacă aş fi simţit că nu sunt atât de pregătită pe cât mi-aş fi dorit, nu aş fi venit aici. Dacă nu aş fi simţit că pot juca meciuri grele, atunci aş fi luat decizia să nu vin aici”, a declarat Clijsters. care a continuat: „Arantxa a căpătat încredere după revenirea din setul doi şi a jucat din ce în ce mai bine. În schimb, eu nu am putut juca atât de agresiv în decisiv”.

Când eram condusă cu 5-2 în setul al doilea mi-am propus să joc mai agresiv, ceea ce a ajutat. La 6-5, am servit foarte bine şi am câştigat setul. Atunci mi-am dat seama că pot învinge”, a explicat Rus secretul revenirii sale. Jucătoarea din Olanda va juca în turul următor cu rusoaica Maria Kirilenko, care a trecut de Chanelle Scheepers în două seturi, 6-1, 6-4.

Maria Sharapova a avut şi ea parte de un meci dificil, fiind condusă de franţuzoaica de 17 ani Caroline Garcia cu 3-6, 1-4, însă rusoaica a reuşit să câştige o serie de 11 game-uri consecutive şi să se califice în turul 3.

Alte favorite au avansat fără prea mari emoţii. Victoria Azarenka (4) a învins-o cu 6-0, 6-1 pe Pauline Parmentier, chinezoaica Li Na (6) a trecut de Silvia Soler-Espinosa, 6-4, 7-5, iar Petra Kvitova (9) a câştigat meciul cu Zheng Jie cu 6-4, 6-1.

În concursul masculin, liderul mondial Rafael Nadal s-a calificat în turul 3, după ce l-a învins în trei seturi, 7-5, 6-3, 7-6, pe compatriotul său Pablo Andujar. În faza următoare, ibericul îl va întâlni pe croatul Antonio Veic, învingător în faţa rusului Nikolai Davidenko la capătul unui meci de cinci seturi, 3-6, 6-2, 7-5, 3-6, 6-1.

În turul 3 au avansat alţi doi favoriţi, suedezul Robin Soderling, 6-3, 6-4, 6-4 cu spaniolul benit din calificări Albert Ramos, şi Fernando Velasco, 6-4, 3-6, 7-6, 6-1 cu belgianul Xavier Malisse.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close