Antena 3 CNN Sport Tenis Kim Clijsters, prima semifinalistă la US Open

Kim Clijsters, prima semifinalistă la US Open

Kim Clijsters, prima semifinalistă la US Open
08 Sep 2009   •   23:23

Kim Clijsters a devenit prima femeie care s-a calificat în semifinalele turneului de tenis US Open, după o victorie confortabilă împotriva jucătoarei Li Na, scor 6-2, 6-4. Jucătoarea din Belgia se va bate pentru un loc în finală cu Serena Williams, care a trecut de Flavia Pennetta cu 6-4, 6-3.

Li a început meciul din sferturile de finală cu gândul să devină prima chinezoaică ajunsă în careul de aşi la Flushing Meadows, dar ambiţiile jucătoarei de 27 de ani au fost rapid pierdute. Clijsters, la prima apariţie în New York de la victoria din 2005, a eliminat-o deja pe Venus Williams în drumul spre finală şi a obţinut două break-uri rapide în faţa lui Li Na, câştigând setul după 25 de minute.

Considerată outsideră prin poziţia în clasamentul WTA, Clijsters a reuşit break-ul imediat în setul secund, ca apoi să sufere de o perioadă de relaxare în care Li a egalat. Jucătoarea din China nu a reuşit totuşi să menţină tempo-ul şi a mai cedat o dată serviciul, Clijsters încheiind conturile.

În vârstă de 26 de ani, Clijsters este acum la doar două victorii de un succes incredibil, după ce a revenit în tenisul profesionist în luna august, în urma unei pauze de doi ani, timp în care a dat naştere primului ei copil.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kim Clijsters
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close